Kurs i genommedicin: omvandla patientvård till diabetes

FutureLearn

Programbeskrivning

Läs den officiella beskrivningen

Kurs i genommedicin: omvandla patientvård till diabetes

FutureLearn

Det har varit stora framsteg inom genetikområdet de senaste 10 åren sedan sekvenseringen av det första mänskliga genomet 2003. Det är nu möjligt att analysera alla 20 000 mänskliga gener i ett enda experiment, snarare än att fokusera på en gen i taget. Vi är i genomikeraiden.

Denna gratis online kurs introducerar ämnet genomik, med hjälp av University of Exeter forskningsexpertis inom diabetes, för att illustrera den kliniska tillämpningen av nuvarande genomik kunskap.

Utforska effekten av genomisk testning

Vi kommer att använda patientupplevelser för att diskutera effekterna och värdet av en genetisk diagnos för diabetes för patienter, deras familjer och de kliniker som ansvarar för vården. Du kommer att lära dig om värdet av att förstå den underliggande patologiska mekanismen hos en sjukdom, för att möjliggöra framsteg från genomisk testning till förbättringar i klinisk vård.

Ta reda på hur genomics kan informera oss om sjukdomsrisker

Du kommer att lära dig om: de olika formerna för arv för diabetes, inklusive polygena, monogena, mitokondriella och epigenetiska; Den molekylära grunden för dessa arvsmönster Och hur det här handlar om risker för individer, familjer och befolkningar.

Förstå strategierna för genomisk testning

Du kommer att tas genom processen att upptäcka nya genetiska mutationer i genomet, inklusive intergena regioner, som tidigare ansågs spela en mindre roll i genfunktionen. Detta kommer att innefatta tänkande på arvsmönstret, att utforma en strategi för genupptäckt, fram till de senaste laboratorieteknikerna som används för genomisk sekvensering.

Det kommer också att finnas en introduktion till bioinformatikresurserna och teknikerna som används för att tolka rikedom av genomiska data genererade av de beskrivna teknikerna.

Vi kommer inte att kunna gå med i diskussionerna själva, så vi hoppas att kursen kommer att bli en som utvecklar ett starkt lärande samhälle. Vi uppmuntrar dig att delta fullt ut i diskussioner, att stödja andra elever och att dela kunskap där det är möjligt och hoppas att du kommer att trivas med att interagera med och lära av varandra på detta sätt.

Vilka ämnen kommer du täcka?

  • Varför genomförs testning?
  • Diagnos och risk
  • Strategier för genomisk testning
  • Hitta nya sjukdomsgener
Denna skola erbjuder program i:
  • Engelska
FutureLearn
Varaktighet & Pris
Denna kurs är Online
Start Date
Startdatum
Jan. 2019
Duration
Varaktighet
4 veckor
Deltid
Price
Pris
Gratis
Information
Deadline
Locations
Storbritannien - UK Online
Startdatum : Jan. 2019
Sista anmälningsdag Kontakt Skolan
Slutdatum Kontakt Skolan
Dates
Jan. 2019
Storbritannien - UK Online
Sista anmälningsdag Kontakt Skolan
Slutdatum Kontakt Skolan