Read the Official Description

Ekonomi Fundamentals: Verkställande hushållet balansräkning startar genom att titta på lån och skulder. Vi komma till rätta med de faktorer som driver räntenivåer. Vi tittar på skillnaderna mellan 'bra' skulder och 'dåliga' skulder och på hur långivare kredit värdering dem som vill låna pengar.

Vi flyttar sedan vidare till undersöka rad investeringar som människor kan hålla - inklusive sparkonton, obligationer, aktier och andelar i fonder. Vi tittar på de avgörande faktorerna för avkastning och historiska bevis som är de bästa investeringar. Vi tittar också på hur investeringar beskattas.

Bostäder är nästa ämne. Vi tittar på kostnaderna för att köpa och sälja fastigheter och motiven för att äga egendom och riskerna. Detta innebär att förstå inteckning produkter som används för att köpa fastigheten.

Kursen avslutas på att undersöka en mycket viktig investering: investeringar i vår pensionsfond som stöder användning i pension. Vi undersöker hur tjänstepensioner och individuellt pensionssparande behövs för att fylla på pension från staten och på hur man bestämma hur mycket inkomster du behöver i pension. Vi tittar även på effekterna av den senaste tidens reformer pensioner i Storbritannien.

Det underlättade 4-veckorskurs är up-to-date och använder en rad audiovisuella tillgångar för att hjälpa dig genom ämnet.

Utveckla grundläggande affärs- och finanskunskaper

Denna kurs har utvecklats av The Open University Business School - en banbrytande institution som är trippel ackrediterad av AMBA, EQUIS och AACSB.

Det är en av åtta från The Open University, utformad för att hjälpa dig att få grundläggande affärs och finansiell kompetens, inklusive kommunikation, nätverk, relationsbyggande, projektledning, personlig finansiell planering och förvaltning, investeringar och finansiella tjänster.

Du kan slutföra kursen som en del av ett av dessa två program: Finans Grundläggande: fyra kurser, som ger dig värdefulla kunskaper för att hantera ekonomin hemma och på jobbet, så att du kan tjäna ett FutureLearn-pris.

Företag och finans Fundamentals: åtta kurser; innehavare av FutureLearn certifikat för samtliga åtta kurser kan tjäna 30 brittiska poäng mot Open University Business School BA i Business Management genom att en länkad modul Open University bedömning (som kräver separat OU registrering och avgift).

Den verkliga potentialen centrum för Public Understanding of Finance (sanna potential PUFin)

Denna kurs har anpassats från originalmaterial som skapats av The Open University verkliga potential Centrum för Public Understanding of Finance, och gjordes möjligt tack vare det generösa stödet av verkliga potential LLP.

Program taught in:
Engelska
FutureLearn

See 257 more programs offered by FutureLearn »

Denna kurs är Online
Startdatum
Feb. 2019
Maj 2019
Duration
4 veckor
Deltid
Pris
Free
Deadline
By locations
By date
Startdatum
Feb. 2019
Slutdatum
Application deadline
Startdatum
Maj 2019
Slutdatum
Application deadline
Startdatum
Aug. 2019
Slutdatum
Application deadline

Feb. 2019

Location
Application deadline
Slutdatum

Maj 2019

Location
Application deadline
Slutdatum

Aug. 2019

Location
Application deadline
Slutdatum