Read the Official Description

Finans Fundamentals: finansiell planering och budgetering startar genom att titta på den nuvarande ekonomiska verkligen bakgrunden och dess inverkan på hushållens ekonomi. Vi flyttar sedan vidare till utforska din inställning till ekonomisk förvaltning och om du har dåliga ekonomiska vanor och hur dessa bör åtgärdas.

Vi presenterar en enkel fyra steg modell för att göra ekonomiska beslut innan vi går vidare för att undersöka de två komponenterna i hushållens budgetering - inkomster och utgifter. Genom att göra detta lär vi oss om effekterna av inflation och skatter på inkomster och stöd till hushåll som tillhandahålls av bidragssystemet tillstånd.

Vid undersökning av utgifter vi tittar på det tryck som ställs på oss att spendera våra pengar, hur man handlar med tillförsikt på internet och hur 'heuristik' kan störa god utgifterna beslutsfattandet.

Kursen avslutas genom att titta på ett viktigt område för hushållens utgifter: försäkring. Vi undersöker om att försäkra och när att bära riskerna själv utan att köpa en försäkring. Vi använder finansiell planering modell, som infördes i början av kursen, att fatta bra beslut när man köper försäkring.

Detta underlättade 4-veckors kurs är up-to-date och använder en rad audiovisuella tillgångar för att hjälpa dig genom ämnet.

Utveckla grundläggande affärs- och finanskunskaper

Denna kurs har utvecklats av The Open University Business School - en banbrytande institution som är trippel ackrediterad av AMBA, EQUIS och AACSB.

Det är en av åtta från The Open University, utformad för att hjälpa dig att få grundläggande affärs och finansiell kompetens, inklusive kommunikation, nätverk, relationsbyggande, projektledning, personlig finansiell planering och förvaltning, investeringar och finansiella tjänster.

Du kan slutföra kursen som en del av ett av dessa två program: Finans Grundläggande: fyra kurser, som ger dig värdefulla kunskaper för att hantera ekonomin hemma och på jobbet, så att du kan tjäna ett FutureLearn-pris.

Företag och finans Fundamentals: åtta kurser; innehavare av FutureLearn certifikat för samtliga åtta kurser kan tjäna 30 brittiska poäng mot Open University Business School BA i Business Management genom att en länkad modul Open University bedömning (som kräver separat OU registrering och avgift).

Den verkliga potentialen centrum för Public Understanding of Finance (sanna potential PUFin)

Denna kurs har anpassats från originalmaterial som skapats av The Open University verkliga potential Centrum för Public Understanding of Finance, och gjordes möjligt tack vare det generösa stödet av verkliga potential LLP.

Vilka ämnen kommer du täcka?

 • Finansiell planering under livscykeln
 • prioritera planer
 • Mänskligt beteende och ekonomiska beslut
 • Tillämpa en finansiell beslutsmodell
 • Inkomster och inflation
 • Inkomster och beskattning
 • regerings~~POS=TRUNC fördelar
 • Faktorer som påverkar hushållens utgifter
 • Skapa och hantera en hushållsbudget
 • Att förstå när du ska köpa försäkringar
 • Utbudet av försäkringsprodukter

Vad kommer du att uppnå?

 • Identifiera och förstå hur finansiella behoven förändras över livscykeln
 • Identifiera, förstå och tillämpa en modell för ekonomiska beslutsfattandet
 • Identifiera och uppskatta hur mänskligt beteende påverkar ekonomiska beslut
 • Identifiera och förstå effekterna av inflation och skatt på inkomster
 • Tillämpa och uppskattar de sociala och ekonomiska faktorer som påverkar utgifterna
 • Utforma och hantera en hushållsbudget
 • Identifiera och förstå försäkringsprodukter och när du ska köpa dem

Vem är kursen för?

För mer information om registrering, den slutliga examination, din behörighet och BA i Business Management, besök Open University hemsida. The Open University fungerar inte i Kuba, Iran, Nordkorea, Sudan och Syrien. Detta innebär att eleverna baserade i dessa länder inte kommer att kunna omvandla sitt deltagande i detta program för att öppna universitetets kurspoäng.

Program taught in:
Engelska
FutureLearn

See 257 more programs offered by FutureLearn »

Denna kurs är Online
Startdatum
Apr. 2019
Juni 2019
Duration
4 veckor
Deltid
Pris
Free
Deadline
By locations
By date
Startdatum
Apr. 2019
Slutdatum
Application deadline
Startdatum
Juni 2019
Slutdatum
Application deadline
Startdatum
Jan. 2020
Slutdatum
Application deadline

Apr. 2019

Location
Application deadline
Slutdatum

Juni 2019

Location
Application deadline
Slutdatum

Jan. 2020

Location
Application deadline
Slutdatum