Read the Official Description

Den här tre veckors gratis online-kursen utforskar praktisk cybersäkerhet, inklusive privatlivets fred, betalningssäkerhet och säkerhet hemma.

Varför gå kursen?

I den moderna världen, har informationssäkerhet ett inflytande på oss alla: hemma, på jobbet, på nätet och i livet i allmänhet. Liksom många uppfinningar som har gått före, Internet och webben, molnet och sakernas Internet (IoT) för med sig många fördelar, men också öppna upp nya möjligheter för brottslig verksamhet. Så bör du undvika all kontakt med denna sköna nya värld? Denna gratis online kurs presenterar ett alternativ, som ger dig kunskap för att fatta välgrundade beslut.

Förstå viktiga ämnen i cybersäkerhet

Kursen kommer att introducera dig till några av de aktuella nyckelämnena i cybersäkerhetsforskning och visa hur de relaterar till vardagen. Vi tittar på hur övergången till online-lagring av personuppgifter påverkar integriteten, hur online-betalningar kan göras på ett säkert sätt, och hur spridningen av "smarta" enheter påverka säkerheten. Under kursens tre veckor kommer vi att titta på dessa ämnen ur olika perspektiv: användarens potentiella angripare och företagets. Vi kommer också att diskutera hur forskning pågår vid Newcastle University tar dessa frågor. Integritet på nätet: Vad är integritet? Vi börjar med att titta in i våra egna övertygelser och praxis när det gäller att ge ut våra data på nätet. Vad är värdet av våra personuppgifter till företag? Och hur kan du ta reda på vilken information om dig är lätt tillgängliga på nätet? Betalningssäkerhet: Vi gör betalningar varje dag, vi köper varor i affären och vi köper varor online, men hur säkra är dessa betalningar? Hur säkert är våra pengar? Alla de olika metoderna för betalning av kontanter, kredit- / betalkort, check och bitcoin är ett kompromiss mellan säkerhet och bekvämlighet. Vi kommer att titta på den ständigt växande rasen mellan betalningsbedrägerier och säkerhetsåtgärder som används för att förhindra bedrägerier. Säkerhet i hemmet: Med allt fler autonoma, internet-aktiverade enheter i våra hem och bilar på våra handleder och i våra kläder, hur skulle de kunna missbrukas? Och vad kan vi göra om att förstå och reagera på de risker och hot?

Lär dig av cybersäkerhetsforskare och utövare

Kursen presenteras av forskare och praktiker från Newcastle University School of Computing Science, en erkänd akademisk Spets Cyber ​​Security Research (ACE-CSR). Teamet utför forskning inom områden som kryptografi och informationssäkerhet med fokus på att förstå det mänskliga elementet i cybersäkerhet - offer, utredare och angripare. Varje ämne leds av en forsknings expert på området. North East Regional Cyber ​​Crime Unit (Storbritannien) sa: Jag var imponerad. Innehållet är verkligen relevant och dynamisk och inte bara dina grundläggande säkerhetstips - det finns lite mer än så. Det är väldigt användarvänlig interaktiv.

Vilka ämnen kommer du täcka?

 • Integritet på nätet: Vad är integritet? Vi började med att titta in i våra egna övertygelser och praxis när det gäller att ge ut våra data på nätet. Vad är värdet av våra personuppgifter till företag? Och hur kan du ta reda på vilken information om dig är lätt tillgängliga på nätet?
 • Betalningssäkerhet: Vi gör betalningar varje dag, vi köper varor i affären och vi köper varor online, men hur säkra är dessa betalningar? Hur säkert är våra pengar? Alla de olika metoderna för betalning av kontanter, kredit- / betalkort, check och bitcoin är ett kompromiss mellan säkerhet och bekvämlighet. Vi tittade på den ständigt växande rasen mellan betalningsbedrägerierna och de säkerhetsåtgärder som användes för att förhindra bedrägerier.
 • Säkerhet i hemmet: Med allt fler autonoma, internet-aktiverade enheter i våra hem och bilar på våra handleder och i våra kläder, hur skulle de kunna missbrukas? Och vad kan vi göra om att förstå och reagera på de risker och hot?

Vad kommer du att uppnå?

 • Utforska avvägningar mellan säkerhet och bekvämlighet i vardagen
 • Förklara viktiga ämnen i cyber
 • Debatt god praxis att ge ut uppgifter på nätet
 • Bedöma värdet av personuppgifter till kommersiella företag
 • Utforska den framväxande striden mellan betalningsbedrägerier och bedrägeribekämpning
 • Utreda riskerna och mitigations i vår användning av "smarta" enheter

Vem är kursen för?

Kursen är lämplig för personer som har viss kännedom om cybersäkerhet, viss IT-bakgrund och ett intresse av att ta reda på hur praktiken är inom cybersäkerhet samt framtida forskningsriktningar.

Diverse

 • GRATIS online kurs
 • Varaktighet: 3 veckor
 • 3 timmar pw
 • Certifikat tillgängligt
Program taught in:
Engelska
FutureLearn

See 257 more programs offered by FutureLearn »

Denna kurs är Online
Startdatum
Nov. 2019
Duration
3 veckor
Deltid
Heltid
Pris
Free
FRI onlinekurs
Deadline
By locations
By date
Startdatum
Nov. 2019
Slutdatum
Application deadline

Nov. 2019

Location
Application deadline
Slutdatum