Read the Official Description

Livsmedelsindustrin är en av de viktigaste kommersiella sektorn i världen. Alla använder det, men hur många människor missbrukar det? Som vi bevittnar den ökande globaliseringen av leveranskedjan, är en växande utmaning att verifiera den tvivelaktiga identitet råvaror i maten vi äter.

I den här kursen kommer vi att titta på aktuella frågor som rör livsmedels bedrägeri "och undersöka hur analytisk kemi kan hjälpa i sin identifikation och förebyggande. Vi ska dela fascinerande exempel, såsom historia av vitt bröd och en överraskande ingrediens en gång hittade i bitter öl.

University of East Anglia har gått samman med den världsberömda Institute of Food Research (IFR) att komma med dig denna unika kurs. Du kommer att ledas av Kate Kemsley, en specialist i användningen av avancerade instrument för att mäta den kemiska sammansättningen av livsmedelsmaterial. Kursinnehållet är kopplad till UEA: s MChem forskarutbildningen, som stöder sista år elevernas praktiska forskningsprojekt inom detta område av vetenskapen.

Där kan detta naturligtvis att ta mig?

Om du planerar att studera kemi vid högskola eller universitet - denna kurs ger dig en viktig översikt över några instrumentala tekniker som du kan stöta på. Detta inkluderar utforskning av infraröd teknik, NMR och masspektrometri; viktiga områden av kemi för A-nivå studenter att förstå.

Denna kurs är också utformad för att stödja den professionella utvecklingen av dem som arbetar inom livsmedelsindustrin, som vill gräva djupare i de metoder analytiska kemister tar i mätningarna av livsmedelsmaterial och ingredienser. Det kommer att fungera som den perfekta repetitions för din nuvarande kunskapsbasen, som du kan interagera på nätet med tusentals personer som arbetar i livsmedelssektorn idag.

Vad och hur kommer jag lära mig?

Du tillägna sig kunskap och förståelse av infraröd teknik, NMR och masspektrometri med praktiska exempel kopplade till gällande normer och frågor inom livsmedelssektorn. Du kommer att få ett globalt perspektiv av värdet på kemin i detta område och lära av analytiska kemister i aktion.

Genom att njuta av en balans mellan teori och praktiska tillämpningar, lär sig eleverna direkt från akademiker vid University of East Anglia och forskare från Institute of Food Research, med en lysande chans att nätverka under hela kursen.

Vilka ämnen kommer du täcka?

  • Introduktion till metoder för att upptäcka livsmedels bedrägeri
  • Infraröda upptäcka bedrägerier i kaffe
  • Verifiera ursprunget till honung med hjälp av stabila isotoper
  • Kärnmagnetisk resonansspektroskopi och hästkött skandalen

Vad kommer du att uppnå?

  • Visa kunskap om de allmänna problem med mat bedrägeri.
  • Applicera en kunskap om de vetenskapliga metoder för att upptäcka bedrägerier i scenarierna i kursen.
  • Identifiera hur mat bedrägeri kan påverka konsumenter och producenter av livsmedel.
  • Reflektera över de sociala och ekonomiska konsekvenserna av livsmedel bedrägeri.

Vem är kursen för?

Inga formella kvalifikationer, bara ett intresse för mat bedrägeri och en grundläggande förståelse för kemi.

Program taught in:
Engelska
FutureLearn

See 257 more programs offered by FutureLearn »

Denna kurs är Online
Startdatum
Jan. 2020
Duration
4 veckor
Deltid
Pris
Free
Deadline
By locations
By date
Startdatum
Jan. 2020
Slutdatum
Application deadline

Jan. 2020

Location
Application deadline
Slutdatum