Kurs i arkeologi: från gräva till labbet och bortom

FutureLearn

Programbeskrivning

Läs den officiella beskrivningen

Kurs i arkeologi: från gräva till labbet och bortom

FutureLearn

Få en introduktion till att studera arkeologi, utforska spännande upptäckter i Vale of Pewsey, nära till Stonehenge och Avebury.

Ta en virtuell studieresa till Vale of Pewsey

Vi kommer att visa dig runt vårt område skola - en månad lång utgrävning på Vale of Pewsey, vilket är en relativt orörd plats jämfört med sina världsberömda grannar, Stonehenge och Avebury.

Vale Pewsey är en arkeologisk skattkista och juvelen i kronan är Marden. Uppbyggd kring 2400 f.Kr., är Marden den största henge i landet och en av Storbritanniens viktigaste men minst förstådda förhistoriska monument.

Varje objekt har en historia att berätta och vi kommer att undersöka hur arkeologer målar en levande bild av hur livet såg ut i yngre stenåldern genom den häpnadsväckande sortiment av upptäckter som gjorts i denna vackra del av England.

Utforska varje aspekt av arkeologi

En arkeologisk utgrävning är inte bara att vrida upp med en murslev att gräva. Rita på fallstudier från vårt område skola, får du reda på om varje aspekt av arkeologi, från att besluta om att gräva för att insamling, registrering och lagring av artefakter.

Vi kommer att undersöka utgrävnings tekniker såsom topografisk kartläggning och vetenskaplig Coring. Och genom distinkta upptäckter vid Vale i Pewsey, tar vi en närmare titt på vad du kan göra med en artefakt när du har hittat det.

Läs mer om hur arkeologi kan studera de döda

En av de mest spännande och ögonöppnande fynd av allt är en gravplats eller grav, som ger fascinerande inblickar i det förflutna. I vecka två, kommer vi att undersöka de arkeologiska metoder som används i studien av de döda. Vad kan skelettdelar berätta om där någon bodde, deras yrke och deras hälsa?

Vad kommer du att uppnå?

  • Förklara hur en arkeologisk utgrävning fungerar från planeringsstadiet, genom utgrävning, till analys och förvaring av artefakter
  • Sammanfatta de grundläggande egenskaperna hos alla arkeologiska perioder från Mesolithic till eftermedeltiden (c.8000 BC-AD 1900)
  • Beskriv de viktigaste sätten på vilka arkeologer analysera människoskelett
  • Debatt några av de viktigaste frågorna för arkeologi idag

Vem är kursen för?

Det behövs ingen tidigare erfarenhet av arkeologi. Denna kurs är utformad för alla som är intresserade av att studera en arkeologi examen vid universitetet. Dock är alla med en entusiastisk intresse arkeologi mycket välkomna att ansluta sig till oss också.

Denna skola erbjuder program i:
  • Engelska
FutureLearn
Varaktighet & Pris
Denna kurs är Online
Start Date
Startdatum
Nov. 2019
Duration
Varaktighet
2 veckor
Deltid
Information
Deadline
Locations
Storbritannien - UK Online
Startdatum : Nov. 2019
Sista anmälningsdag Kontakt Skolan
Slutdatum Kontakt Skolan
Dates
Nov. 2019
Storbritannien - UK Online
Sista anmälningsdag Kontakt Skolan
Slutdatum Kontakt Skolan