Kurs i antikens grekiska konster: födelsen av klassisk smak

Allmänt

Programbeskrivning

Denna kurs på nätet syftar till att erbjuda en resa till den fascinerande utvecklingen i grekisk konst från ca 1200 till ca. 30 f.Kr. Deltagaren kommer att ha en unik chans att lära sig början av den konst som utvecklats i Grekland och dess utveckling.

Kursens lärande resa börjar med utsmyckning av gravar, till den första smyckedesignen. Även om du är ny på allt detta kommer det säkert att vara en bra början att upptäcka sådana märkliga konstformer och ännu mer, få en bra första smak av den grekiska kulturen, vilket får dig att be om mer.

Grekisk konst är omedelbart igenkännlig över hela världen, även om de flesta icke-specialister har svårt att förstå dess utveckling eller ens namnge några av de mest typiska exemplen. Titta på grekisk konst i museer, illustrerade böcker eller tv-dokumentärer kan vara roliga, men det kan ibland inte låta betraktaren någon klokare till sina hemligheter. Varför fann grekerna naturalism? Varför målade de sina krukor? Har de verkligen tränat eller ens kämpat i naken? Kort sagt, vad är "grekisk" om grekisk konst? Programmet behandlar dessa och många fler frågor genom rikt illustrerade föreläsningar och noga planerade uppdrag.

Kursen är den perfekta introduktionen till ett extraordinärt kulturfenomen, catering för icke-specialisten, konstentusiasten, nybörjaren i studien av den klassiska världen, arkeologen många av oss gömmer sig inuti.

Efter att ha avslutat lektionerna får deltagaren ett träningsbevis samtidigt som man får en magnifik en gångs erfarenhet. Allt ovanstående kommer att analyseras vidare och i detalj i denna online kursdel av kategorin Konst och Kultur.

Deltagarprofil

Programmet riktar sig till konstentusiaster och arkeologifans, liksom alla med intresse för Greklands historia eller den klassiska världen som helhet.

Programmet syftar

De kända stadstaterna i antikens Grekland har gått i många århundraden nu. deras minne hålls dock levande genom konsten de lämnade efter. Sten tempel, arenor och teatrar, statyer skurna i marmor eller gjutna i brons, lera vaser och guldsmycken, fresker och mosaik, förblir en del av vårt globala kulturarv så mycket att de gamla grekerna idag verkar bekanta med någon, även på distans estetik - från "hög" konst till popkultur.

  • Men vad är grekisk konst?
  • Vilka var grundprinciperna?
  • Vad var stadierna av sin utveckling genom tiden?
  • Vem var de största grekiska artisterna, när levde de, och hur påverkar deras arbete de kommande generationerna?
  • Vilka skapelser av antikens grekisk konst betraktas idag som mästerverk av ojämförlig förtjänst?
  • Vilka arkeologiska upptäckter har hjälpt oss att förstå det klassiska Grekland i sin kärna?

Antikens Greklands konster: Födelsen av klassisk smak är ett program som utformats för att svara på dessa frågor. Efter den historiska banan av grekisk konst från ca 1200 fvt, när den mykenska världen kommer till en slutgiltig kollaps, tills ca 30 f.Kr., när den sista av de hellenistiska kungarna succumbs till Roms tryck, studerar vi formerna, typerna, verken och skaparna som gjorde den grekiska konsten till ett internationellt varumärke idag.

Programbeskrivning

Efter en introduktionsmodul, moduler 2-3 undersöker frågor om grekisk konst i tidigt, klassiskt och hellenistiskt grekland respektive.

Programmet består av totalt 12 lektioner, var och en fokuserar på en särskild aspekt av grekisk konst. Var och en uppkallad efter en grekisk teknisk term diskuterar dessa 12 lektioner den historiska och estetiska utvecklingen som formade klassisk konst, liksom de roller som den utförde i det gamla samhället och kulturen.

Senast uppdaterad December 2017

Om skolan

The Supplementary Distance Education Programme (E-Learning) of The Center of Continuing Education and Lifelong Learning of the National and Kapodistrian University of Athens, in operation since 2001, ... Läs mer

The Supplementary Distance Education Programme (E-Learning) of The Center of Continuing Education and Lifelong Learning of the National and Kapodistrian University of Athens, in operation since 2001, provides distance education programmes that link theoretical and academic knowledge to the practical and applied skills required in their respective professional fields. Läs mindre