Läs den officiella beskrivningen

Programbeskrivning

Vårt online kliniska utbildningsprogram utnyttjar vår världsberömda kompetens för att förbättra dina förmågor att undervisa och bedöma studenter i en klinisk miljö.

Detta är ett idealiskt program för dem med en pedagogisk roll i förhållande till vårdpersonal och veterinärmedicinska läkare, inklusive läkare, sjuksköterskor, tandläkare, kliniska psykologer, ergoterapeuter, personer som är involverade i veterinärutbildning eller tillhörande forskare (biomedicinska eller sociala).

Vårt mål är att hjälpa dig att reflektera över och dela tankar om din övning samtidigt som du förstår din förståelse för hur man tillämpar pedagogiska teorier och bevis från litteraturen. Som ett resultat kommer du att lära dig de kunskaper och färdigheter du behöver för att leverera, utveckla och undersöka högkvalitativ klinisk utbildning i din egen disciplin.

Detta program är anslutet till NHS Education for Scotland och University's Global Health Academy.

Efter avslutad examensbevis, och genom att uppfylla kvalificerade kriterier, kommer du att vara berättigad att ansöka om stipendium för högskolan.

Vi är medlemmar i Akademin för medicinska utbildare och efter avslutad doktorsexamen och genom att uppfylla deras kvalifikationskriterier kan du ansöka om medlemskap genom den förkortade rutten.

Programmet är också ackrediterat av Royal Australasian College of Surgeons.

Online lärande

Vår prisbelönta online-inlärningsteknik är helt interaktiv och gör att du kan kommunicera med vår högkvalificerade lärare från ditt eget hem eller arbetsplats.

Våra online-studenter har inte bara tillgång till Edinburghs utmärkta resurser utan också blir en del av ett stödjande online-samhälle, som sammanför studenter och lärare från hela världen.

Vi är värd för öppna öppettider där potentiella studenter och sökande kan träffa några av handledarna och eleverna och uppleva de online handledningssalen.

Programstruktur

Det finns tre kurser på certifikatstadiet och tre på examensstadiet. Detta följs av din avhandling i det tredje året.

Vi levererar föreläsningar och handledning online och du kommer att förväntas använda självreglerade inlärningar, peer-diskussionsforum, handledning, peerpresentationer och andra liknande e-lärande aktiviteter för att hjälpa till att engagera sig och få ut det mesta av kursmaterialet.

Accelererade rutter finns tillgängliga i diskussion med programteamet.

År 1: certifikat

Kurser som tidigare erbjudits inkluderar:

  • Principer för undervisning och lärande
  • Bedömning, Examination och Standardinställning
  • Läroplanen

År 2: examensbevis

Du kommer att studera Forskning i klinisk utbildning tillsammans med 2 valfria kurser. Se programmets länk nedan för val av valbara (valfria) kurser.

Observera att valbara kurser kommer att bli föremål för efterfrågan. Du kommer att bli underrättad i förväg om ett alternativt kursval krävs.

År 3: mästare

En forskningsrapport om cirka 15 000 ord. Du kan välja att skicka in det här som ett papper för publicering med en stödjande kommentar.

Karriärmöjligheter

Detta program har utformats för att förbättra dina framtidsutsikter som lärare och instruktör inom människors eller djurs hälsa.

Den främjar högkvalitativ klinisk utbildning genom att hjälpa dig att reflektera över och dela med dig av insikter om din övning, att förstå och tillämpa pedagogiska teorier och bevis från litteraturen och att hjälpa dig att utveckla en bra solid grund i klinisk utbildning och pedagogisk forskning som du ska bygga upp akademisk karriär.

Ingångskrav

En primär klinisk kvalifikation, som en MBChB, BVS, BDS, Bachelor of Nursing, eller en UK 2: 1 hederexamen i ett relevant ämne, eller deras internationella motsvarigheter.

Vi kommer också att överväga din ansökan om du har en biomedicinsk vetenskaplig kvalifikation eller en yrkeskompetens som inte är universitetsexamen, till exempel Registrerad Allmän sjuksköterska, med lämplig klinisk erfarenhet.

Du måste för närvarande undervisa i kliniska eller pedagogiska miljöer.

Engelska språkkrav

Alla sökande måste ha en av följande kvalifikationer som bevis på sin engelskspråkiga förmåga:

  • en grundutbildning eller masterexamen, som undervisades och bedömdes på engelska i ett majoritets engelsktalande land som definieras av brittiska visum och invandring
  • IELTS Akademisk: totalt 6,5 (minst 6,0 i varje modul)
  • TOEFL-iBT: totalt 92 (minst 20 i varje modul)
  • PTE (A): totalt 61 (minst 56 i varje avsnitt "Kommunikativa färdigheter"; avsnittet "Aktivera färdigheter" beaktas inte)
  • CAE och CPE: totalt 176 (minst 169 i varje modul)
  • Trinity ISE: ISE II med distinktioner i alla fyra komponenterna

Grader undervisade och bedömda på engelska måste vara högst tre år i början av ditt examensarbete. Språktester får inte vara mer än två år i början av ditt examensarbete.

Stipendier och finansiering

University of Edinburgh erbjuder ett litet antal stipendier till utestående kandidater. Dessa är mycket konkurrenskraftiga.

Brittiska statliga forskarutlåningen

Brittiska medborgare, personer med bosatt status och vissa EU-medborgare som inte är bosatta i Storbritannien kan vara berättigade till ett doktorandlån mot avgifter - och i vissa fall levnadskostnader.

Program undervisas på:
Engelska
The University of Edinburgh - College of Medicine & Veterinary Medicine

Se 13 fler kurser från The University of Edinburgh - College of Medicine & Veterinary Medicine »

Senast uppdaterad October 23, 2018
Denna kurs är Internet
Startdatum
Sep 9, 2019
Duration
1 - 6 år
Deltid
Pris
13,800 GBP
(MSc). 9 200 GBP (PgDip). 4 600 GBP (PgCert).
Deadline
Kontakt Skolan
At least one month prior to entry
Efter plats
Efter datum
Startdatum
Sep 9, 2019
Slutdatum
Sista anmälningsdag
Kontakt Skolan
At least one month prior to entry

Sep 9, 2019

Location
Sista anmälningsdag
Kontakt Skolan
At least one month prior to entry
Slutdatum