Den nya APOLLON Fernstudiengang Bachelor Social Management (BA) förmedlar en marknad ofta krävt kombination av affärs know-how och mycket sofistikerad syn på socialt arbete. Detta omfattar tillhandahållande av branschkunskap och ramen för den sociala ekonomin. Det har även applikationsspecifika valbara som du differentierade vorbreiten i olika tillämpningsområden. Banbrytande läroplanen, till exempel, är tack vare modul för medborgarverksamhet, såsom HEDERS kontor, som kommer att forma den framtida omsorg blir starkare. Men även aktuella frågor som integration tas upp med modulen migrationsarbete.

Nyckel kvalifikationer

Som APOLLON Social chef du är väl förberedd, inte bara för dagens utmaningar på det sociala området, men också för framtida frågor. Du får:

 • djup branschkunskap och gedigen förståelse av de avgörande villkor
 • Hanteringsorienterade kompetens
 • Betriebswirtschaftliches expertis som underlag för riktade affärsbeslut
 • vetenskaplig grund för socialt arbete individuellt vald prioritets kunskap för centrala tillämpningsområden
 • banbrytande kunskap inom det civila samhället frågor, såsom självhjälp, volontärarbete och Quartiers- och samhällsutveckling

Studie innehåll

I centrum av studierna är tvärvetenskapliga nyckelkompetenser som är nödvändiga för att delta i sociala institutioner. Dessutom valbara kurserna ger en unik applikation referens och därmed en utmärkt kunskapsöverföring i yrkesutövningen:

 • Äldre och funktionshindrade Hjälp
 • Barn, ungdom och familj välfärd
 • Hälsa och socialt arbete
 • Quartiers- och samhällsutveckling
 • insamlings
 • migration arbete

Utöver den tekniska grunden för bruket av socialt arbete och från ekonomi undervisning metodologiska och sociala färdigheter spelar en viktig roll: från vetenskapligt arbete och självorganisering på ledarskap och förvaltningsmetoder för kommunikation och samarbetsförmåga och konflikthantering. För att erhålla en fast kombination av kompetens, vilket underlättar det dagliga arbetet och din karriär inte äta.

behörighet

Kraven för antagning till kandidatstudier regleras av högskolelagen Bremische (BremHG). Då kan du studera under vissa villkor utan gymnasiet kvalifikationer.

baslinje

när som helst

Gradering

De får internationellt erkända Bachelor of Arts (B. A.). Med denna examen du är kvalificerad utmärkt för chefer på mellannivå och ledande roller i sjukvården.

Studielängd

Kontrollstudie 36 månader eller 48 månader (180 hp).

provstudie

Genom att registrera på APOLLON Hochschule Du kan testa 4 veckor studerar gratis. Inom denna period, kan du logga in när som helst återkalla. då inga kostnader uppstår för dig.

ackreditering

Kandidatprogrammet i Social Management (BA) av Internationella byrån för kvalitetssäkring och ackreditering av utbildningar och institutioner (FIBAA) certifierade.

Gratis förlängning

Upp till 50% av den valda studie-variant (18 eller 24 månader).

Program undervisas på:
Tysk

Se 4 fler kurser från Apollon Hochschule »

Denna kurs är Internet
Startdatum
Öppen registrering
Duration
36 - 48 månader
Deltid
Deadline
Efter plats
Efter datum
Startdatum
Öppen registrering
Slutdatum
Sista anmälningsdag

Öppen registrering

Location
Sista anmälningsdag
Slutdatum