Läs den officiella beskrivningen

Kandidat i Fitness Economics

Sportbranschen blomstrar. Den starka efterfrågan på gymnasier och den snabba utvecklingen på fitness-relaterade marknader, som hälsa och näring, spelar en viktig roll i detta. Fitnessindustrin är som i de flesta sektorer av ekonomin starkt påverkad av ökad digitalisering, där företag och anställda står inför spännande och utmanande uppgifter, såsom utbildning i virtuell verklighet.

Är du redo att revolutionera fitnessvärlden? Vi levererar ett balanserat program av de senaste vetenskapliga fynden och en mängd branschkunskaper i vår distansutbildning.

Vårt kandidatexamen Fitness Economics förbereder dig för en framtida karriär i denna spännande bransch med en balanserad blandning av allmänt företagsinnehåll och expertis inom fitness, marknadsföring, försäljning, juridisk och personal.

Ackrediterad examen

Alla nuvarande program för IUBH är ackrediterade av FIBAA (Foundation for International Business Administration Accreditation).

En ackreditering utesluts endast om ett studieprogram uppfyller alla kvalitativa krav när det gäller innehåll och struktur.

FIBAA är ett slags TÜV för akademisk utbildning, som kontrollerar kvaliteten på bachelor- och masterprogrammen på ackrediteringsrådets vägnar. Akkrediteringen förnyas vart femte år (första ackreditering) eller sju (re-ackreditering) år - en garanti för kvaliteten på vår undervisning.

För kurser av exceptionell kvalitet, tilldelar FIBAA sin premieförsegling. Fem kurser på IUBH har redan tilldelats denna speciella tätning. IUBH är således ett av de ledande universiteten i Tyskland med fem eller fler premiumtätningar.

Din framtida karriär inom fitness ekonomi

Som examinator av vår kurs i fitnessekonomi kan du hjälpa till att forma grundläggande och förändringar och ta ledarroll i de olika tillväxtmarknaderna i fitness, sport, livsstil, mode, hälsa, wellness, näring och mer. Dina specifika uppgifter omfattar bland annat upphandling av ny träningsutrustning och kundförvärv genom lämpliga reklamåtgärder.

För att göra detta måste du hålla koll på fitnessmarknaden för att reagera snabbt på nya trender och att kunna överväga kundens önskemål. Dessutom optimerar du organisationen, gör personliga och marknadsföringsfrågor och bygger ett professionellt försäljningssystem.

Kursinnehåll

I distansstudiet fitness ekonomi kommer du att lära sig främst vetenskapliga grunder, professionell metodisk kunskap samt integrerade ämnen. Utöver de grundläggande förutsättningarna för fitness och fitnessmarknader, ger vi dig en djup kunskap inom områdena evenemangshantering, grunderna för träning och näring och franchising i praktiken. De särskilt relevanta ämnena inom marknadsföring, personalhantering och digitalisering går igenom alla terminer. Under femte och sjätte terminen har du också möjlighet att ta totalt tre valfria kurser.

Vår kandidatexamen har en modulär struktur, dvs du studerar på grundval av ämnesområden som är indelade i så kallade "moduler". Inom dessa moduler finns det ibland en introduktionskurs och en specialiseringskurs som systematiskt förbereder dig för att slutföra denna modul. Inom modulerna får du krediter för varje framgångsrik examen (European Credit Transfer System) som dokumenterar dina prestationer. Dessa ECTS-poäng är internationellt jämförbara och är naturligtvis erkända.

inriktningar

I femte och sjätte terminen väljer du dina tre specialiseringar som uppgår till 30 högskolepoäng. För detta väljer du minst en specialisering ("obligatoriska specialiseringar") inom fitnessekonomi och högst två funktionella och sektorspecialiserade ("Wahlspezialisierung").

Några exempel på valspecialiseringar är:

  • Sport management
  • Sport Media Management
  • Avancerat ledarskap
  • marknads Psychology
  • Human Resources Specialization
  • Social Media Marketing II

studiemodeller

Anpassa ditt distansutbildning till ditt liv.

Du kan slutföra vår kandidatexamen i både heltid och två deltidsvariationer. När det gäller innehåll är dessa modeller identiska, men med deltidsvarianterna minskar din veckotid.

Deltidsstudien är särskilt lämplig för dem som redan har en hög arbetsbelastning eller som vill minska sina månatliga kostnader.

heltid

varaktighet

I heltidsstudiet kan du välja det maximala antalet kurser per termin. Om du inte avslutar dina studier inom den angivna tiden, utökas studien i ytterligare 18 månader. Under denna tid kan du använda alla erbjudanden på distansutbildning som tidigare utan kostnad. Om du märker att du har mindre tid än väntat kan du byta till en annan tidsmodell med en period på 3 månader till slutet av månaden.

deltid

varaktighet

Deltidsstudier minskar din månatliga studie. Samtidigt minskar antalet kurser du väljer per semester också.

Om du inte kan avsluta din examen inom den angivna tiden kommer dina studier att förlängas med ytterligare 18 månader. Under denna tid kan du använda alla erbjudanden på distansutbildning som tidigare utan kostnad. Om du märker att du har mer tid än väntat, kan du byta till en annan tidsmodell med en period på 3 månader till slutet av månaden.

Program undervisas på:
Tysk

Se 35 fler kurser från IUBH Fernstudium »

Senast uppdaterad May 14, 2019
Denna kurs är Internet
Startdatum
Juli 15, 2019
Duration
36 - 72 månader
Deltid
Heltid
Pris
312 EUR
i månaden. Priserna varierar beroende på tidsmodell.
Deadline
Efter plats
Efter datum
Startdatum
Juli 15, 2019
Slutdatum
Sista anmälningsdag

Juli 15, 2019

Location
Sista anmälningsdag
Slutdatum