Intyg om högre utbildning i språkstudier

The Open University

Programbeskrivning

Läs den officiella beskrivningen

Intyg om högre utbildning i språkstudier

The Open University

Intyg om högre utbildning i språkvetenskap

Om du har alltid velat lära sig ett språk, är detta certifikat för dig. Du börjar dina studier med en introduktion till viktiga frågor som interkulturell kommunikation, språk och identitet, kommunikation på arbetsplatsen och kommunikation i en digital värld - öka din allmänna medvetenhet om hur språket fungerar. Det introducerar dig till viktiga begrepp inom språkinlärning och erbjuder val av franska, tyska, italienska och spanska på nybörjare och mellanliggande nivåer, och kinesiska (mandarin) och Welsh (endast 2014) till nybörjare nivå, plus att du kan öka din kunskap och färdigheter i att använda engelska för akademiska studier. I slutet av kursen kommer du att ha flyttat långt utöver grunderna i åtminstone ett av dina valda språk.

Viktiga funktioner i kursen

 • Introducerar dig till kulturens utveckling de språk som valts och utvecklar din interkulturella kommunikativa kompetens
 • Tar dig till nivå B1 på Europarådets gemensamma europeiska referensramen för språk (CEFR) i ett eller två moderna språk
 • Utvecklar en rad överförbara färdigheter såsom att arbeta självständigt, schemaläggning uppgifter och hantera tid effektivt
 • Ökar din anställbarhet
 • Bygger en solid grund för vidare studier.

Pedagogiska mål

Detta intyg ger en bred grund i centrala begrepp som förknippas med språk och interkulturell kommunikation. Du studerar en rad moderna språk, däribland franska, tyska, spanska, italienska (kinesiska och Welsh kan studeras på nybörjarnivå) och du får en god kännedom om grundläggande begrepp som förknippas med språkstudier. Du kan lära sig två främmande språk och du kommer också att kunna utveckla dina akademiska kunskaper i engelska.

Efter genomgången examen, kommer du att kunna ge fullständig och korrekt och lämpligt sätt i ett eller flera främmande språk, på den nivå som krävs av de flesta arbetsgivare (minst ett språk kommer att vara på nivå B1 i CEFR). Du kommer att ha lärt sig att reflektera över dig själv och andra i interkulturella möten och du kommer att ha lärt sig hur man tar olika strategier för att lösa kulturella missförstånd. Du kommer också att ha vunnit och tränat många professionella kvaliteter som behövs för sysselsättningen, även kompetens för att arbeta framgångsrikt i en mångkulturell och internationell miljö, förmågan att arbeta självständigt, och möjligheten att samla in, bearbeta och presentera information.

Din studie erfarenhet kommer att motsvara det första året av en heltid grad och kommer att ge grundläggande ämneskunskaper och studieteknik som behövs för både högre utbildning och distansutbildning, som hjälper dig vidare att studera på OU-nivå 2. Detta intyg ger en väg till BA (Honours) Språkstudier (Q30).

Avgifter

Vi anser kostnaden bör inte vara ett hinder för att uppnå din potential. Det är därför vi arbetar hårt för att hålla kostnaderna för studien så lite som möjligt och har ett brett utbud av flexibla sätt att betala för att hjälpa till att sprida, eller till och med minska, kostnaden. Avgifter för studier som inleds under läsåret 2014/2015 är:

 • Avgifterna betalas på en modul-för-modul basis - du kommer inte att behöva betala för hela din examen i förskott.
 • Om som de flesta OU studenter som studerar på deltid, studerar du i genomsnitt 60 poäng per år - du kommer att studera i sex år att slutföra en examen. Vår typiska avgift för 60 poäng är £ 2632.
 • Vår nuvarande avgiften är £ 5264 - baserat på 120 poäng studier - vilket motsvarar ett års heltidsstudier.
 • Den totala kostnaden för din valda examen idag startar från £ 5264 baserat på våra nuvarande avgifter.

OBS: Priserna kan komma att ändras.

Hur lång tid tar det?

 • Deltid - 3 år
 • Heltid - 2 år
 • Tidsfrist - 7 år

Karriär relevans

Språk och interkulturell kompetens är viktiga tillgångar inom turism, internationella affärer och administration, och den diplomatiska tjänsten. De är också värderas högt av arbetsgivare i en rad andra branscher, som släpper ut en premie på förmågan att ta kontakt och kommunicera med globala handelspartner och för att förstå utländska affärsmiljöer - och som ofta erkänna detta med högre löner. Enligt det nationella centret för språk, att veta främmande språk öppnar dörrarna till ett brett spektrum av ekonomiska, sociala och personliga fördelar. Att kunna kommunicera effektivt med våra kunder, kollegor och affärspartners är avgörande för konkurrenskraften och den sociala sammanhållningen. Språken mest i efterfrågan i Storbritannien industrin är franska, tyska, spanska och mandarin, även kunskaper i andra språk också kommer att ge dig kanten.

Behörighet

Det finns inga formella förkunskapskrav för att studera denna kvalifikation. Du kommer dock att behöva ha goda kunskaper i engelska, med ett IELTS standard på 6,0. Om du är osäker att du kommer att kunna ta en gratis engelsktest som en del av registreringsprocessen.

Läs mer om programmet på Öppna universitetets hemsida här

Denna skola erbjuder program i:
 • Engelska
The Open University
Varaktighet & Pris
Denna kurs är Online
Start Date
Startdatum
Duration
Varaktighet
1 - 7 år
Deltid
Heltid
Information
Deadline
Locations
Dates