Introduktionskurs till att designa för hållbarhet

Gaia Education

Programbeskrivning

Läs den officiella beskrivningen

Introduktionskurs till att designa för hållbarhet

Gaia Education

Välkommen till Gaia Educations Designing for Sustainability: Presentation av helheten av Co-skapa en blomstrande framtid.

Globala experter rekommenderar för att röra mänskligheten mot hållbarhet måste vi att konstruera allt från våra hem till våra livsmedel, energi, transport och ekonomiska system. Denna omvandling måste ske i stor skala, och ta hänsyn till människor, planet och försörjningsmöjligheter för att komma fram till en helhets balans som vi ödmjukt sträva efter att omforma mänsklig närvaro på jorden.

1Så, vad betyder det att konstruera allt?

Rotad i Gaia Educations över 10 års internationell erfarenhet av gemenskapsformgivning utbildning och hållbar systemtänkande, erbjuder vi dig detta kort kurs som belyser vad som är möjligt, vad som görs och vad som återstår att göra för att förändra samhället samtidigt som de mest akuta frågor i vår tid. Designa för hållbarhet inbjuder till en tvärgenerations processen för kritiskt tänkande, utforskning av innovativa lösningar och socialt entreprenörskap, och är inspirerad av vad Thich Nhat Hanh har kallat "Interbeing" - anslutningen vi alla delar med alla levande ting.

Med exempel från ekobyar och hållbara samhällen från hela världen, kommer denna kurs presentera dig för människor som skapar samhällen som trampa mer lätt på planeten och göra det på ett sätt som erkänner kraften i samverkan, löftet om regenerativa system, och värdet av mångfald.

Du kommer att lära av pionjärerna och visionärer som har vågat att förnya och föra hållbarhetsmotståndskraft, och systemtänkande till städerna, på landsbygden, och traditionella inställningar runt om i världen. Våra fallstudier sträcker sig från experimentella Ecovillage samhällen, att omvälvande innovation genom de vanliga invånarna i stora städer och klustrade stadsdelar.

Om du letar efter en kurs som sätter hållbarhet i perspektiv, med ramar och verkliga livet inspiration och exempel på effektiv design, är detta den bästa inledningen hittar du idag. Börja med att förstå den stora bilden av Designing for Sustainability och börja din inlärning resa som en global lokal agent för förändring.

o

tematiska Områden

Denna självstudier kurs kommer att undersöka de begrepp och metoder för att designa för hållbarhet och förnyelse genom följande temaområden:

qjaggdf

De tematiska områden utforskas på djupet med ett stöd av följande reflekterande frågor:

 • Vilka är de största utmaningarna för mänskligheten idag och hur hållbara samhällen ta itu med dessa utmaningar?
 • Vad ser vi när vi besöker ett hållbart samhälle och hur de fyra dimensionerna att utforma för hållbarhet uttrycka sig i praktiken?
 • Hur kan konsten bidra till att skapa social sammanhållning och åstadkomma social och personlig transformation i hållbara samhällen?
 • Vad är integrativ hela systemdesign, och hur uppnår vi det?
 • Vilka strategier och åtgärder kan vi engagera och träna just nu för att leva mer medvetet och hållbart samhälle?

Mål

I slutet av denna inledande kurs kommer du att kunna:

 • Lista utmaningarna systemomfattande inför mänskligheten och varför det är viktigt att lära sig om regenerativ design för att leva mer hållbart samtidigt ta itu med dessa utmaningar.
 • Ge exempel på olika lokalt ledda initiativ över hela världen som sammanför människor som försöker leva mer hållbart.
 • Förklara varför hållbart samhälle konstruktion syftar inte bara för att upprätthålla blomstrande regenerativa samhällen utan även att regenerera hela livets väv som vår långsiktiga överlevnad är beroende.
 • Tänk system när det gäller design, med målet att skapa blomstrande mänskliga samhällen, och samtidigt förbättra hälsan hos hela jordens system och samhället i livet.
 • Namnge de viktigaste aspekterna av värdesystem förändring och etiska principer för utformningen av hållbart samhälle och regenerativ kulturer.
 • Engagera med kraften av kollaborativt lärande, kollektiv intelligens, och vikten av eftertanke, både individuellt och i grupp.

Du kommer också att få fullständig information om fördelarna och tid engagemang i samband med årets långa Gaia Education Design for Sustainability Sky programmet så att du kan göra ett välgrundat val om efter helheten kanske du vill komma in i detalj Design för hållbar utveckling. Efter avslutad introduktion kommer du att få en speciell rabatt om du vill anmäla dig till årets långa nätet certifikatprogram.

2

Metodik

Du kanske tror att det är svårt att uppnå alla dessa mål i en virtuell miljö, men du kan räkna med Gaia Education erfarenhet av att strukturera engagera nätet och Face-to-face kurser. Kursen integrerar delar av fem komponenter som Gaia Education förhållningssätt till lärande ger dig:

 • Delade möjligheter till lärande - möjligheter att ansluta med andra online-elever i små grupper om två till fem personer, liksom i diskussionsforum i det virtuella klassrummet.
 • Reflektion - omsorgsfullt utformade frågor att uppmuntra eftertanke om de viktigaste idéer som presenteras i kursen, och att hjälpa eleverna att strukturera sina poster i diskussionsforum.
 • Att lära sig genom konsten - undersöka användningen av konstnärliga uttryck för att provocera djupare tänkande och avkänning. Inbjuder dig att dela dina idéer genom kreativa media, inklusive teckning, fotografi, video, ljud, grafik och teknisk design, skriva, digitala tidskrifter och andra delbar medier.
 • Analys av verkliga exempel - dela berättelser, vittnesbörd och fallstudier från ekobyar och andra miljömedvetna samhällen runt om i världen.
 • Nätverks - uppmuntra dig att identifiera och samarbeta med samhällen och handlingsinriktade grupper i din bioregion.

din investering

Programmet startar när du har registrerat och lämnat din betalning på £ 47. Kursen tar cirka 12-15 timmar att slutföra, beroende på din egen takt och reflektion tid. När du har fått ditt användarnamn och lösenord kan du besöka plattformen så ofta du vill.

Om efter avslutad du väljer att fortsätta din inlärning resa med full Sky-programmet, kommer det att börja på samma plattform på 17 oktober med sociala Design dimensionen. Kostnaden för denna inledande kurs kan tillämpas mot inskrivning i hela luftrum när du anmäler dig till året runt banan.

Denna skola erbjuder program i:
 • Engelska
Gaia Education
Varaktighet & Pris
Denna kurs är Online
Start Date
Startdatum
Öppen antagning
Duration
Varaktighet
12 - 15 Öppettider
Deltid
Price
Pris
47 GBP
Information
Deadline
Locations
Storbritannien - Forres, Scotland
Startdatum : Öppen antagning
Sista anmälningsdag Kontakt Skolan
Slutdatum Kontakt Skolan
Dates
Öppen antagning
Storbritannien - Forres, Scotland
Sista anmälningsdag Kontakt Skolan
Slutdatum Kontakt Skolan