Read the Official Description

Lagen reglerar nästan alla aspekter av samhället. Ibland är mycket synlig: du kommer till domstol i ett mål mot en större kriminell eller i parlamentet i en livlig debatt om ett nytt lagförslag. Lagen reglerar också små - men viktiga - saker som leasing ditt nya hem eller ditt anställningsavtal.

Rätten är också i stort sett osynlig. Till exempel lägger sig matvaror på kassan, du själv är förmodligen inte direkt medvetna om att det alltid finns ett ömsesidigt åtagande kreativ avtal ingås mellan dig och snabbköpet. Detta öppnar upp många fler rättigheter och skyldigheter än bara leverera mat och betala för det.

Just eftersom lagen så mycket inflytande på vardagslivet, är bara juridiska kunskaper alltid till hands.

  • Är du intresserad av lagen, till exempel på grund du alltså regelbundet utsätts i ditt arbete eller privat miljö?
  • Letar du efter rätt studien, eller vill utöka dina vyer i dina studier?

Då denna introduktionskurs intressant för dig!

Vad kommer du att göra under den här kursen

Genom filmer, artiklar, övnings frågor och diskussioner göra under de kommande fem veckorna, dina första steg i en värld av lagen.

Den första veckan lägger grunden på vilken vi bygger resten av veckan. Vad är rätt? Var hittar du det? Hur hittar du den? Du leta upp lagar och domstolsbeslut, läsa och använda för att stödja dina argument i ett rättsfall ordentligt. Dessa färdigheter kommer inte bara under den här kursen användbar, men även direkt i vardagen!

Den andra veckan är en mycket synlig del av lagen: grundlag. Vem gör reglerna? Hur huset avser regeringen? Du befinner dig på prospektering i konstitutionen och lär som dess inverkan på de grundläggande rättigheterna. Det är en grundläggande rättighet är viktigare än en annan? Har yttrandefrihet som du kan säga allt? Och det är de som kan säga mer än andra?

I den tredje veckan, kommer du att lära om skador och ansvar. Varför du bättre inte bara en källare lucka lämnas öppen i en pub? Och varför ibland fortfarande ersätta någons skada medan det var inte ditt fel? Och - också viktigt - om den inte gör det?

I den fjärde veckan kommer du att lära dig när och hur man kan försvara sig mot den kraftfulla regeringen. Vad är "styrning" av vårt land exakt? Och vad kan du göra om du är borgmästaren kan inte ta Project X parti? Eller om du inte får bygglov för en ny vindskupan?

Den femte veckan handlar om en del av den lag som du förmodligen omedelbart tänker på när ordet "rätt": straffrätt. Det finns frågor som: Om du begår ett brott? Kan du undvika personalen genom en "procedurfel"? När och hur intensivt du kan själv eller försvara varandra mot angrepp?

Vad du kan efter kursen

Efter kursen kommer du att kunna:

  • att förklara vad "rätt" är baserad på funktioner, källor samt klassificering av lag;
  • särskilja olika jurisdiktioner från varandra;
  • att känna igen vissa grundläggande juridiska begrepp och beskriva;
  • att söka lagstiftning och beslut av domare och analysera elementär nivå;
  • basal lösa juridiska problem och motivera lösningen på grund av juridiska artiklar och domstolsbeslut.

Registrera dig nu och gå med oss!

Program taught in:
Holländska
FutureLearn

See 257 more programs offered by FutureLearn »

Denna kurs är Online
Startdatum
Nov. 2019
Duration
5 veckor
Deltid
Pris
Free
Deadline
By locations
By date
Startdatum
Nov. 2019
Slutdatum
Application deadline

Nov. 2019

Location
Application deadline
Slutdatum