HND i petroleumsteknik genom flexibel öppen lärande

Allmänt

Programbeskrivning

HND-kursen för distansinlärningsteknik är för studerande som vill arbeta som tekniker / tekniker inom processsteknik, tillverkning, underhåll och provning. Den har utvecklats i samråd med lokal industri och kombinerar teori och praktisk arbete med fokus på industriella applikationer.

Kursen omfattar en rad discipliner för att hjälpa dig att utveckla färdigheter för att utveckla din karriär genom anställning eller vidareutbildning på examensnivå. Detta är en utmärkelse av Teesside University levererad under licens från Edexcel av Teesside University Open Learning (Engineering).

Kursinnehåll

Du studerar 16 enheter som har utvecklats för att vara utvalda för att möta behoven hos lokala och nationella industrier och företag. HND ger en god förståelse för alla nyckelprinciper.

Kursstruktur

År 1

Kärnmoduler

 • Engineering Design
 • Ingenjörsmatematik
 • Ingenjörsvetenskap
 • Managing a Professional Engineering Project (TUOLE)
 • Mass- och energibalanser
 • Oljeproduktionsteknik

Valfria moduler

 • Användningar av pneumatik och hydraulik
 • Vätskemekanik
 • Grundval av pneumatik och hydraulik
 • Instrumentation and Control Principles (TUOLE)

År 2

Kärnmoduler

 • Ytterligare matematik
 • Petroleum bearbetningsteknik
 • Oljeraffinaderi Engineering
 • Professionell Engineering Management
 • Projekt
 • Säkerhetsteknik
 • Statistisk processtyrning

Moduler som erbjuds kan variera.

Hur du lär dig

Du har ett självständigt omfattande studiepaket för varje modul. Varje modul består av en mapp eller mappar som innehåller en serie lektioner grupperade i ämnen. Varje lektion har en introduktion, dina mål, studieråd, självbedömningsfrågor och en sammanfattning.

Det är viktigt att du inser att öppen lärande kräver en betydande grad av självdisciplin. Du måste vara beredd att ägna dig både tid och ansträngning för att studera, oavsett andra distraktioner som kan vara närvarande.

Varje modul stöds via e-learning@tees.ac.uk.

Hur du utvärderas

Modulens lärandemål utvärderas genom handledade uppdrag (TMA). Vissa enheter kräver också praktiskt arbete - vi tillhandahåller extra mjukvara och / eller praktiska kit för detta. När du har slutfört bedömningen för en modul arrangerar din handledare en avslutningsintervju som gör det möjligt för dem att verifiera ditt arbete och bekräfta betyget. Dessa intervjuer kan göras personligen, via telefon eller Skype.

TMA är ett medel för kontinuerlig bedömning. De innehåller en rad frågor som kan användas för att tillgodose modulernas lärandesultat. TMAs för modulen är tillgängliga för nedladdning från modulen online e-learning site.

Alla färdiga svar för TMA: erna ska skickas via webbsidan. Du får också din betyg och feedback via webbplatsen.

Ingångskrav

Om du redan är kvalificerad till HNC-nivå (eller motsvarande) i ett lämpligt ämne kan du använda länken "ansöka online" på relevant HND för att ansöka om en plats.

Om du fyller i din HNC till HND-nivå är den maximala Edexcel-registreringsperioden för att slutföra detta fem år. Enligt tilldelningsreglerna krävs det att framgångsrikt genomförs minst två moduler (30 hp) varje år.

Om du inte redan har en relevant HNC-kvalificering (eller motsvarande nivå) är det viktigt att du slutför din HNC först innan du går vidare till HND. Detta ger dig upp till fem år för att slutföra din HNC och upp till ytterligare fem år för att slutföra din HND. Det är möjligt att slutföra din HNC och HND inom en mycket kortare tidsram genom att genomföra mer än två moduler per år.

Om du bestämmer dig för att studera HND direkt utan att studera HNC först, rekommenderar vi starkt att du studerar enheterna som omfattar HNC innan du studerar de andra modulerna.

Överbryggningsmodul
Det finns överbryggningsmoduler tillgängliga. En nivå 3 matematik överbryggningsmodul Foundation Mathematics for Engineers.

referenser
Vi behöver inte referenser om du ansöker om att studera genom öppet lärande.

certifikat
Du måste inkludera dina kvalifikationscertifikat när du ansöker.

Krav på engelska
Om engelska inte är ditt första språk och du inte har genomfört dina två sista skolår på engelska, måste du visa kapacitet på engelska på en standard som motsvarar nivåerna nedan:

 • Gemensam europeisk referensram för språknivå B2
 • GCSE Engelska språkskala C
 • PTE 51
 • IELTS 5.5 - läsning och skrivning måste vara 5,5 (eller motsvarande).

Karriärmöjligheter

Studerande som genomför kursen kan gå vidare till en lämplig examen vid universitetet. Observera att graden inte erbjuds på nätet, men de flesta är tillgängliga på dagversion på universitetet varje vecka.

Kursen ger dig de färdigheter och kunskaper som gör det möjligt för dig att jobba inom processen och relaterade branscher inom ledningsområdet. Det ger dig också möjlighet att söka karriärutveckling till en ledande ställning i nationella och internationella företag.

Kurskostnader

För ett högre nationellt certifikat (HNC) studerar du åtta moduler på 495 kr per modul. För Högre Nationellt Diplom (HND) studerar du högst 16 moduler, igen på 495 kronor vardera. Du betalar vanligtvis för en modul i taget. Vissa moduler är föremål för tillgänglighet.

Om du går med i kursen utan att ha gjort några lämpliga HNC-moduler tidigare, är den totala kostnaden för en HNC för närvarande 3 960 kronor för de åtta modulerna som krävs och en HND är ytterligare 3 3 960 kronor utöver detta för de ytterligare åtta modulerna du behöver studera. Alla betalningar för moduler måste göras via nätbutiken. Länken kommer att finnas i ditt erbjudande brev.

Senast uppdaterad Mar 2020

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium

Om skolan

At Teesside University, we offer a broad range of flexible, online and open learning courses designed to fit around you and your other commitments, putting you in control of pace and place.

At Teesside University, we offer a broad range of flexible, online and open learning courses designed to fit around you and your other commitments, putting you in control of pace and place. Läs mindre
Middlesbrough