HND i maskinteknik genom flexibel öppen lärande

Allmänt

Programbeskrivning

Denna distansutbildning mekanik HND-kursen är en Teesside University pris som levereras med licens från Pearson av Teesside University Open Learning.

Den högre nationella diplom (HND) maskinteknik med flexibel öppen lärande ger studier över en rad discipliner för att hjälpa dig att utveckla färdigheter för att utveckla din karriär genom anställning eller vidareutbildning på examensnivå. Kursen är för dig om du vill arbeta som tekniker / teknikeringenjör inom maskinteknisk design, tillverkning, underhåll och testning. Den har utvecklats i samråd med lokal industri och kombinerar teori och praktisk arbete med fokus på industriella applikationer.

Kursinnehåll

Du studerar 16 enheter som valts för att täcka behoven hos lokala och nationella industrier och företag.

HND ger en god förståelse för alla nyckelprinciper, inklusive kärnmoduler i Mekaniska Principer, Analytiska Metoder, Ingenjörsvetenskap och ett projekt. Ytterligare specialämnen kan omfatta materialteknik.

Kursstruktur

Kärnmoduler

 • Engineering Design
 • Ingenjörsmatematik
 • Ingenjörsvetenskap
 • Grundval av pneumatik och hydraulik
 • Instrumentation and Control Principles (TUOLE)
 • Managing a Professional Engineering Project (TUOLE)

Valfria moduler

 • Användningar av pneumatik och hydraulik
 • Vätskemekanik
 • Värmeöverföring och förbränning
 • Materialteknik
 • Programmerbara logiska kontroller

Moduler som erbjuds kan variera.

Hur du lär dig

Du har ett självständigt omfattande studiepaket för varje modul. Varje modul består av en mapp eller mappar som innehåller en serie lektioner grupperade i ämnen. Varje lektion har en introduktion, dina mål, studieråd, självbedömningsfrågor och en sammanfattning.

Det är viktigt att du inser att öppen lärande kräver en betydande grad av självdisciplin. Du måste vara beredd att ägna både tid och ansträngning att studera tillsammans med dina andra åtaganden.

Varje modul stöds genom e-learning @ tees.ac.uk

Hur du utvärderas

Modulens lärandemål utvärderas genom handledade uppdrag (TMA). Vissa enheter kräver också praktiskt arbete - vi tillhandahåller extra mjukvara och / eller praktiska kit för detta. När du har slutfört bedömningen för en modul, kommer din handledare att ordna en avslutningsintervju som gör det möjligt för dem att verifiera ditt arbete och bekräfta betyget. Dessa intervjuer kan göras personligen, via telefon eller Skype.

TMA är ett medel för kontinuerlig bedömning. De innehåller en rad frågor som kan användas för att tillgodose modulernas lärandesultat. TMAs för modulen är tillgängliga för nedladdning från modulens elektroniska eLearning-webbplats.

Alla färdiga svar för TMA: erna ska skickas via webbsidan, elearning @ tees. Din modul tutor kommer betygsätta dina svar och ge feedback via elearning @ tees.

Ingångskrav

Om du redan är kvalificerad till HNC-nivå (eller motsvarande) i ett lämpligt ämne kan du använda länken "ansöka online" på relevant HND för att ansöka om en plats.

Om du fyller i din HNC till HND-nivå är den maximala Edexcel-registreringsperioden för att slutföra detta fem år. Enligt tilldelningsreglerna krävs det att framgångsrikt genomförs minst två moduler (30 hp) varje år.

Om du inte redan har en relevant HNC-kvalificering (eller motsvarande nivå) är det viktigt att du slutför din HNC först innan du går vidare till HND. Detta ger dig upp till fem år för att slutföra din HNC och upp till ytterligare fem år för att slutföra din HND. Det är möjligt att slutföra din HNC och HND inom en mycket kortare tidsram genom att genomföra mer än två moduler per år.

Om du bestämmer dig för att studera HND direkt utan att studera HNC först, rekommenderar vi starkt att du studerar enheterna som omfattar HNC innan du studerar de andra modulerna.

Överbryggningsmodul
Det finns överbryggningsmoduler tillgängliga. En nivå 3 matematik överbryggningsmodul Foundation Mathematics for Engineers.

referenser
Vi behöver inte referenser om du ansöker om att studera genom öppet lärande.

certifikat
Du måste inkludera dina kvalifikationscertifikat när du ansöker.

Krav på engelska
Om engelska inte är ditt första språk och du inte har genomfört dina två sista skolår på engelska, måste du visa kapacitet på engelska på en standard som motsvarar nivåerna nedan:

 • Gemensam europeisk referensram för språknivå B2
 • GCSE Engelska språkskala C
 • PTE 51
 • IELTS 5.5 - läsning och skrivning måste vara 5,5 (eller motsvarande).

Karriärmöjligheter

Studerande som genomför kursen kan gå vidare till en lämplig examen vid universitetet. Observera att graden inte erbjuds av distansundervisning men de flesta är tillgängliga på dagversion vid universitetet varje vecka.

En högre nationell diplomutmärkelse ger möjlighet till karriär inom ett brett spektrum av tekniska discipliner, till exempel design, tillverkning och projektledning.

Kvalificeringen ger dig möjlighet att söka karriärutveckling till ledande befattningar i nationella och internationella företag.

Kurskostnader

För ett högre nationellt certifikat (HNC) studerar du åtta moduler på 495 kr per modul. För Högre Nationellt Diplom (HND) studerar du högst 16 moduler, igen på 495 kronor vardera. Du betalar vanligtvis för en modul i taget. Vissa moduler är föremål för tillgänglighet.

Om du går med i kursen utan att ha gjort några lämpliga HNC-moduler tidigare, är den totala kostnaden för en HNC för närvarande 3 960 kronor för de åtta modulerna som krävs och en HND är ytterligare 3 3 960 kronor utöver detta för de ytterligare åtta modulerna du behöver studera. Alla betalningar för moduler måste göras via nätbutiken. Länken kommer att finnas i ditt erbjudande brev.

Senast uppdaterad Mar 2020

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium

Om skolan

At Teesside University, we offer a broad range of flexible, online and open learning courses designed to fit around you and your other commitments, putting you in control of pace and place.

At Teesside University, we offer a broad range of flexible, online and open learning courses designed to fit around you and your other commitments, putting you in control of pace and place. Läs mindre
Middlesbrough