Read the Official Description

Ambienten av Computational Fluid Mechanics växer ständigt både när det gäller vetenskaplig forskning och industriella och miljöapplikationer. De mest innovativa tekniska framstegen är i stor utsträckning beroende av implementering och användning av avancerade numeriska simuleringsverktyg som tillämpas på ingenjörer. Denna ständiga expansion återspeglas i en ökning av efterfrågan på yrkesverksamma som är högkvalificerade inom datorvätskemekanik.

Interuniversity Master's Degree in Computational Fluid Mechanics (CFD) lärs gemensamt av Universitat Rovira i Virgili och International University of La Rioja och kommer att träna dig för att bli specialist inom vätskemekanik inom ett brett spektrum av ambitioner, inklusive energi, rymd och bilindustrin och teknik, miljö, biomedicin, bioengineering och hälso-sektorer.

Dessutom kommer du att lära dig den beräkningskunskap som behövs för att skapa matematiska algoritmer som är tillämpliga på näringslivet, med hjälp av numeriska simuleringsprogram med fri och kommersiell kod som gör att du kan välja de mest lämpliga kriterierna för att lösa specifika problem.

Den URV 's School of Chemical Engineering och verkstads mitten av unir erbjuda denna program på nätet, vilket kamma erfarenhet av undervisning i URV med den tekniska infrastrukturen i unir.

Deltagande universitet

 • Universitat Rovira i Virgili (koordinadora)
 • Universidad Internacional de La Rioja (UNIR)

Tillträde

Magisterexamen är inriktad på utexaminerade inom ingenjörsvetenskapsområden som fysik, energi, kemi, mekanik, agri-livsmedelsindustrin, civilingenjör, rymdindustrin och vatten-, miljö- och fordonsindustrin. Magisterexamen är också öppen för kandidater i relaterade områden av ingenjörsvetenskap och som har grundläggande akademisk utbildning inom vätskemekanik och matematik.

Projektiva studenter ska också visa följande egenskaper:

 • En öppen attityd och en önskan att lära sig genom aktivt deltagande i kommunikationskanalerna som används i onlineundervisning.
 • Kapaciteten för analys och syntes.
 • Muntlig och skriftlig kommunikationsförmåga.
 • Interpersonella och lagarbete färdigheter.
 • Metoden och disciplinen att fortsätta att följa kursen utan den extra motivation som studenterna har på ansikte mot ansikte kurser.
 • Ett kommando av de mest använda IT-verktygen och, även om det bara är grundläggande, av programmeringskoncept.

Studenterna behöver en bärbar dator för att slutföra magisterexamen och för undersökning. Den bärbara datorn måste ha minst följande:

 • Processor: Intel Core I5
 • RAM: 4 GB
 • Hårddisk: 128 GB
 • Windows 7 operativsystem eller högre än 64 bitar (kan också vara Linux)

Specifik obligatorisk dokumentation

Den dokumentation som krävs för förregistrering.

Du kan också presentera dokumentation som visar kompletterande utbildning, forskning och studiebesök, motivation och rekommendationsbrev.

Urvalskriterier

Studenterna kommer att väljas utifrån följande kriterier:

 1. Tillgångskvalifikationens lämplighet: upp till högst 30 poäng enligt följande prioriteringsordning:
  • Kandidater i teknik: upp till högst 30 poäng.
  • Kandidater i vetenskap: upp till högst 25 poäng.
  • Andra: 0 poäng.
 2. Utvärdering av den akademiska utskrift av den officiella universitetsexamen som gör det möjligt för studenten att få tillgång till mastergrad och universitet eller ursprung: upp till högst 40 poäng.
 3. Kompletterande utbildning relaterad till innehållet i magisterexamen (kurser, seminarier, övrig träningsverksamhet med stöddokument): upp till högst 10 poäng.
 4. Andra meriter och prestationer som studiebesök (minst 12 veckor med stöddokument), motivation, rekommendationsbrev, personlig intervju: upp till högst 10 poäng.

Om emellertid några platser förblir ofyllda kan den som ansvarar för antagning tillåta studenter utan att prioritera dem enligt deras meriter, förutsatt att de uppfyller åtkomstkraven.

Karriärmöjligheter

Generellt är utexaminerade av magisterexamen i CFD kvalificerade för yrkeskarriärer i företag som avser utformning och genomförande av utrustning som rör överföring och inneslutning av vätskor i bensin och kemisk industri samt inom rymdindustrin. Det finns också karriärmöjligheter inom livsmedelsindustrin, bilindustrin och järnvägsindustrin, biomedicinsk och läkemedelsindustrin, företag som arbetar inom miljöområdet och meteorologi, privata och offentliga forsknings- och utvecklingscentra samt RDI-avdelningarna hos stora företag och universitet.

Program taught in:
Spansk
Engelska

See 3 more programs offered by Universitat Rovira i Virgili »

Last updated June 30, 2018
Denna kurs är Online
Startdatum
Okt. 2019
Duration
9 månader
Deltid
Heltid
Pris
2,913 EUR
Studenter som har examen utanför Spanien kommer att debiteras 218,15 € som en beskattning av akademisk karriär som endast gäller vid första anmälan (kurs för kurs 2017-18).
Deadline
By locations
By date
Startdatum
Okt. 2019
Slutdatum
Juni 30, 2019
Application deadline

Okt. 2019

Location
Application deadline
Slutdatum
Juni 30, 2019

URV, donde estudiar es vida. Másteres y posgrados