Grundnivå i rådgivning

The Open University

Programbeskrivning

Läs den officiella beskrivningen

Grundnivå i rådgivning

The Open University

Värdet av rådgivning för att förbättra välbefinnande och livskvalitet är alltmer erkänd. Från vardagens bekymmer till allvarliga psykiska problem som kronisk ångest och depression, är rådgivare och psykoterapeuter hjälper oss klara.

Denna stiftelse examen, som utvecklats i samarbete med rådgivning och psykoterapi Central Delande myndighet (CPCAB), förbereder dig för att bli en professionell rådgivare - utrusta dig med den teoretiska förståelse och praktiska färdigheter som behövs för att arbeta inom detta område.

Viktiga funktioner i kursen

 • Gör att du kan kvalificera sig som en professionell rådgivare
 • Kombinerar tidigare arbetsbaserat lärande vid en lokal högskola med OU kunskapsbaserade moduler
 • Om du redan har de nödvändiga CPCAB-kvalifikationerna kan du fylla i grundgraden genom att studera bara OU-teorimodulerna
 • Bygger en god grund för vidare studier

Kursinnehåll

Den här kvalifikationen har två steg, varav 120 poäng.

 • Du får 120 poäng som krävs för steg 1 från framgångsrikt slutförande av CPCAB nivå 4 Diplom i terapeutisk rådgivning.
 • Därefter kan du i steg 2 slutföra din grundnivå med 30 hp av ytterligare CPCAB nivå 5-studie plus 90 hp OU-studie eller alternativt slutföra grundnivå med 120 hp helt erhållna från OU-moduler.

Ingångskrav

Även om eleverna kan börja grundutbildningen i rådgivning (X09) utan tidigare kvalifikationer rekommenderar vi att du fyller i CPCAB Level 4 Diploma i terapeutisk rådgivning innan du registrerar dig för denna kvalifikation. (Du kan överföra 120 högskolepoäng från CPCAB-examen när du registrerar dig för denna grundnivå för OU.) Det bör noteras att det finns inmatningskvalifikationer för CPCAB nivå 4-kursen - du måste ha slutfört CPCAB nivå 2 certifikatet i rådgivningskunskaper eller motsvarande, plus CPCAB nivå 3 certifikatet i rådgivande studier eller motsvarande, till exempel OU: s avvecklade modul, Introduktion till rådgivning (D171), följt av en lyckad intervju med utbildningsleverantören). Denna kvalifikation är begränsad till områden där CPCAB-kurser levereras.

Färdigheter för karriärutveckling

Denna grundnivå ger dig kunskaper och förståelse för de stora teoretiska perspektiv som används inom rådgivning. det historiska och kulturella sammanhanget för detta yrke; och lämpliga professionella principer som krävs för effektiv rådgivningspraxis. Du kommer också att förvärva yrkeskunskaper som kan överföras till många andra roller inom hälsa, socialvård och utbildning - inklusive förmågan att:

 • träna säkert och effektivt i en erkänd modell för rådgivning
 • agera i enlighet med de rättsliga, etiska och formella gränser
 • göra professionella bedömningar och interventioner
 • reflektera, granska och revidera din yrkesutövning.

Karriär relevans

Denna stiftelse examen i rådgivning kan du:

 • träna som en professionell rådgivare i en mängd olika inställningar, från den lagstadgade till frivilligsektorn
 • arbeta med ett varierat utbud av människor och frågor som psykiska problem, relationsproblem, fysisk sjukdom och trauma.

Det ger också de nödvändiga timmarna av angiven lärande som - med lämpliga metoder, handledning och personlig utveckling - gör att du kan ansöka om individuell ackreditering med den brittiska föreningen för rådgivning och psykoterapi (BACP). Du kan även använda den som en mellanstation för vidare professionell utveckling, inklusive möjligheten att fylla på till en examen.

Denna skola erbjuder program i:
 • Engelska
The Open University

Senast uppdaterad December 31, 2017
Varaktighet & Pris
Denna kurs är Online
Start Date
Startdatum
Aug. 2019
Duration
Varaktighet
3 - 12 år
Deltid
Heltid
Information
Deadline
Locations
Storbritannien - Milton Keynes, England
Startdatum : Aug. 2019
Sista anmälningsdag Kontakt Skolan
Slutdatum Kontakt Skolan
Dates
Aug. 2019
Storbritannien - Milton Keynes, England
Sista anmälningsdag Kontakt Skolan
Slutdatum Kontakt Skolan