ANU Graduate Diploma of Legal Practice (GDLP) är idealisk för dem som har avslutat en kandidatexamen i lagar eller jurisdoktor och som försöker bli antagen som jurist i Australien och vissa andra jurisdiktioner.

Din ANU GDLP levereras online och kan slutföras var som helst i världen - med undantag för den fyra dagars ansikte-till-ansikte-kursen "Bli en praktiker" (BAP). BAP-kursen erbjuds på olika platser i Australien under hela året. Du kan ansöka på vilken plats som helst som passar dig och sedan slutföra resten av ANU GDLP online.

Genom att slutföra din ANU GDLP kommer du att få en forskarutbildning från Australiens ledande universitetsleverantör av Praktisk juridisk utbildning (PLT). Din ANU GDLP bygger på den kunskap du har fått i dina grundutbildningar och ger dig de praktiska färdigheter som du kommer att behöva ta nästa steg i din karriär.

Inträdesbehov för GDLP

En australisk doktorsexamen eller jurisdoktor eller internationellt motsvarande. Diplom i juridik, som tilldelas av juridiska yrkets antagningsnämnd accepteras också för antagning till detta program.

Internationella sökande

Internationella studenter som är baserade utomlands medan de studerar, eller de som är baserade i Australien på en annan typ av visum (inte ett studentvisum), kan ansöka till GDLP- eller MLP-programmet.

Studenter som är utländska baserade måste också vara medvetna om att de måste delta i sin första kurs (4 dagar) i person (ansikte mot ansikte) på någon av de platser som erbjuds i hela Australien.

Icke-australiensiska juridiska kvalifikationer

Utomeuropeiska examina eller kurser kan erkännas av en australisk behörig myndighet. En sökande kan emellertid vara skyldig att utöver sina utländska kvalifikationer genomföra ytterligare australiensisk studie för att kunna träda i träning. Om du har en icke-australisk juridisk kvalifikation bör du kontakta juristerna i den stat eller det territorium där du vill träna för att bedöma dina juridiska kvalifikationer. Du kan också kontakta advokatsamfundet eller rättsinstitutet i din avsedda jurisdiktion för ytterligare information.

Mer information om utländska kvalifikationer för tillträde till övning i Australien kan hittas genom att hänvisa till de enhetliga principerna för utländska sökande på webbplatsen för juridiska intrångsrådgivande kommittéer.

Varaktighet

GDLP: s varaktighet är så lite som sex månader på heltid, och programmet levereras nästan helt online. Det första steget på din Pathway att träna är en fyra-dagars, introduktionskurs ansikte-till-ansikte undervisad av praktiserande advokater och advokater på en av flera platser runt om i Australien. Denna kurs, Becoming a Practitioner (BAP), är en introduktion till advokats färdigheter och är förberedelserna för resten av GDLP-programmet.

Program undervisas på:
  • Engelska
Senast uppdaterad Oktober 2, 2019
Denna kurs är Internet
Startdatum
Öppen registrering
Duration
6 månader
Deltid
Heltid
Deadline
Efter plats
Efter datum
Startdatum
Öppen registrering
Slutdatum
Sista anmälningsdag

Öppen registrering