Senaste dagarna för att anmäla!

En speciell samarbete med FN: s institut för utbildning och forskning (UNITAR) har inrättats för att gemensamt köra det här programmet. Studenter måste ta en del av läroplanen för kursprogrammet på den virtuella campus UNITAR och en del på UOC en. För mer information, besök UNITAR webbplats.

Konflikter är vardagliga händelser i människors liv, sociala grupper och internationella relationer. I alla historiska tider, i alla kulturer, grupper och länder, har strävan efter fred pågått. Nedlagda kostnader på grund av konflikter är mycket hög: mänskligt lidande, ekonomiska förluster och moralisk degradering.

De ansträngningar som mänskligheten att leva i fred ger oss insikt att uppnå verkliga resultat, eliminera krig, omvandla konflikter och hantera dem positivt. Denna Master kurs i conflictology drar från denna insikt, systematiserar kunskap och presenterar den i ett avancerat och effektivt pedagogiskt sätt.

Konfliktlösning, transformation, medling och förvaltning, studier och kultur av fred är synonymer och de beskriver den vetenskapliga och tvärvetenskapligt tillvägagångssätt för conflictology.

Praktiker och akademiker från prestigefyllda universitet och fredsforskningsinstitut från olika länder runt om i världen träffas i denna virtuella kursen som gör det möjligt med UOCs års erfarenhet, för någon, oavsett var de bor, för att komma åt denna internationella mästare kurs och förbereda för yrkesutövningen. Detta program utbildar studenter i alla tillämpningar av conflictology (familj, handel, sociala, politiska, internationella, väpnade konflikter), underlättar praktikplatser, utarbetande av forskningsprogram och utveckling av din egen professionella projekt som ger dig tillgång till det största nätverket av personer som arbetar med främja fred.

Mål

 • att veta teorin, dess olika strategier och vilken typ av samtida konflikter
 • att förvärva kunskaper för analys och förmåga att planera åtgärder för fredliga insatser, både för att förebygga konflikter och för att ingripa under deras utveckling
 • att lära sig tekniker och strategier för intelligenta icke-våldsamma ingripande i konfliktsituationer
 • att få tillgång till information och kunskap för att kunna utveckla effektiva interventionsprogram och hantera sökandet efter positiva specifika lösningar
 • för att kunna leda och underlätta förhandlingar och medlingsprocesser
 • att förändra sättet att kommunicera både för att förebygga och lösa konflikter

Student profil

 • Varje person med ansvar och intressen i att lösa konflikter
 • Konsulter, chefer, ledare, advokater alla branscher
 • Tjänstemän och chefer i privata och offentliga organisationer
 • Direktörer och personal icke-statliga organisationer, företag och andra organisationer som arbetar i konfliktområden, i återuppbyggnad, utveckling och internationellt samarbete
 • Politiker och fackföreningsmän
 • Medlemmar av de väpnade styrkorna och polisen.

Behörighetskrav

Att få tillträde till programmet, deltagarna måste ha en autentiserad universitetsutbildning.

Detta Påbyggnadsutbildning riktar sig i första hand till studenter i humaniora (konsthistoria, Fine Arts, historia och relaterade discipliner).

Material och lärresurser kommer att vara på engelska, katalanska, spanska och / eller franska. Undervisning och kommunikation kommer att vara på engelska. Goda läsförmåga i engelska krävs för att registrera; men akademiskt arbete också kan lämnas i franska, spanska eller katalanska.

Förkunskaper

För dessa studier krävs inga förkunskaper.

Examina

När den övergripande bedömningen har slutförts, kommer UOC utfärda ett Mästare Diploma / magisterexamen / Specialization Certificate till de deltagare med ett ackrediterat universitet examen som är giltig i Spanien. Om du inte har en sådan examen, en Certifikat kommer att utfärdas.

Program undervisas på:
Engelska

Se 15 fler kurser från UOC Universitat Oberta de Catalunya »

Denna kurs är Internet
Startdatum
Duration
3 terminer
Heltid
Deadline
Efter plats
Efter datum
Startdatum
Slutdatum
Sista anmälningsdag
Location
Sista anmälningsdag
Slutdatum