Läs den officiella beskrivningen

Doktor i utbildning i utbildningsledarskap

Texas Tech University doktor i utbildning i utbildningsledarskap är utformad för att förbereda nyckelledare i skoldistrikt och högskola eller universitet fakultet. Programmets primära inriktning är att förbereda ledare som är reflekterande proffs som utvecklar syn och förvärvar färdigheter för att reformera, förnya och förbättra skolor och skolsystem som odlar demokratiska lärande samhällen som värderar social rättvisa och rättvisa.

Programöversikt

Programmet är utformat för att förbereda ledande skolledare som kan identifiera och genomföra forskningsbaserade lösningar för höghävande praktikproblem inom ett PreK-12-skolområde. I en treårig sekvens av definierade kurser som avslutas med ett problem med praktikavhandling kommer deltagarna att fördjupa sina förmågor för att leda undervisningsförändringar, identifiera problem i praktiken och genomföra interventioner i sina lokala utbildningsorganisationer för att förbättra studentprestationen.

 • 96-99 kredit timmar
 • Kursen avslutas med hjälp av online-instruktionsmetoder.
 • Cohortstudenter följer ett förutbestämt schema för kurser.
 • Semesterbaserade kurser anpassas till Academic Calendar of Texas Tech University.

Ansökningsprocess

Trots att det inte finns någon ansökningsfrist, uppmanas potentiella studenter att skicka in alla ansökningsmaterial minst två månader före projicerad inledande registrering.

1. Ansök på Texas Tech University's Graduate School som en masterstudent. När du blir ombedd att välja en major, var noga med att välja graden post som motsvarar ditt intresseområde, följt av ordet online.

 • Slutför Graduate Admissions Application.
 • $ 60 första ansökningsavgift eller $ 50 för varje efterföljande ansökan (inklusive ändringar av inmatningsdatum, tillägg / ändra programförfrågningar eller återtagningsförfrågningar).
 • Sökande måste ha inofficiella utskrifter från alla högskolor och universitet som tidigare deltog i Texas Tech University Graduate School på graduate.admissions@ttu.edu. Om du är antagen kommer du då att bli skyldig att skicka in officiella prenumerationer.
 • Inträdesprocessen ses holistiskt av College of Education och Graduate School, så det finns inget angivet minimum GRE eller GPA krav.
 • Alla internationella sökande måste tillhandahålla bevis på engelska färdighet innan ansökan kan betraktas för antagning. En lista över godtagbara tentor finns på Graduate School International Prospective Student webbsida. Detta test avstår endast för akademiker från amerikanska universitet eller universitet i engelska kompetensfria länder. Sökande som har fullgjort minst två år i följd vid ett college eller universitet i USA eller i ett engelskspråkigt undantaget land, är också undantagna från det engelska kompetensbehovet.

2. Ansök på Texas Tech University's College of Education.

 • Ansök via Högskolan för utbildning.

3. Ansök om ekonomiskt stöd och / eller stipendier och College of Education Graduate Scholarships.

 • Finansiellt stöd distribueras utifrån heltidsanmälan och flera andra behörighetskrav. Dina inskrivna timmar från och med den 12: e dagen i klassen på hösten och vårterminerna bestämmer din anmälningsstatus för terminen, och ekonomiskt stöd utbetalas i enlighet därmed. Att delta mindre än heltid kan innebära en minskning av stödet.

4. När du godkänner Graduate School och College of Education ska du arbeta med en fakultetsrådgivare för att utveckla en examensplan. Om du mottar anmälan om avslag kan du kontakta den associerade dekan för forskarutbildning och forskning för rådgivning angående antagningsbeslutsprocessen.

 • Graduate School och College of Education meddelar dig om din antagningsstatus genom att uppdatera fliken Program i din Raiderlink.
 • Om du mottar anmälan om avslag kan du kontakta den associerade dekan för forskarutbildning och forskning för rådgivning angående antagningsbeslutsprocessen.

Intresserad av att ta bara en eller två kurser? Använd Texas Tech Universitys Graduate Midlertidiga Status för att ansöka och ta så många som 12 kredit timmar utan att slutföra ansökan till ett examensprogram.

Programkrav

A. Core Curriculum (24 terminer)

 • Högskolan för utbildningsstiftelsen Core (9 terminer)
 • Forskning och statistik Core (15 terminer)

B. Major (42 semester timmar)

 • Allmän kärna (21 terminer)
 • Avancerad kärna (21 terminer)
 • Avhandlingstimmar (12 terminer)

C. Mindre eller besläktade fält (15 terminer)

Utöver kärnkravet tillåter doktorandutbildningen minst 15 semestrar i ett mindre eller relaterat fält. Doktoranden får få ett urval av kurser som gör det möjligt för honom eller henne att få större flexibilitet i sitt huvudområde. Om det inte finns något mindre eller relaterat fält läggs 15 semestimmar till huvudpersonen.

En minderårig fokuserar på kurser i ett tydligt definierat studieområde. Närliggande fält fokuserar på kurser från flera studieområden. Om en student vill inkludera en minor i doktorandplanen måste det finnas en företrädare från det mindre studieområdet i doktorandutskottet, och kvalifikationsexamen ska innehålla en inriktning på det mindre studieområdet. Om en student väljer relaterade fältkurser behöver det inte finnas en representant från de relaterade fälten i doktorgradsutskottet. Inklusive fokus i de relaterade fälten på den kvalificerade tentamen är valfri.

D. Doktorsavhandling (12 terminer)

En student måste anmäla sig till doktorand 8000 för att ta avhandlingstimmar under utarbetandet av studentens avhandlingens förslag och avhandlingen.

Grader erbjuds

Ed.D. i utbildningsledarskap - Ansökan kan vara från mitten av sommaren till 1 oktober kalenderår för en vårkohort.

Karriärmöjligheter med detta program

Medan traditionella program har ansetts vara förberedelser för centrala kontorsledarskap och superintendentens roll, ligger fokusen på utbildningsledarskapet Ed.D. Programmet är att förbättra och öka värdet till ledarskap både hos campus och distriktsorganisationer för att positivt påverka studentinlärning i PreK-12 klassrum. Programmet innehåller förberedelser för professionell certifiering av superintendenter som en del av den integrerade läroplanen.

Program undervisas på:
Engelska
Texas Tech University Worldwide eLearning

Se 65 fler kurser från Texas Tech University Worldwide eLearning »

Denna kurs är Internet
Startdatum
Duration
96 - 99 Öppettider
Heltid
Deadline
Efter plats
Efter datum