Curso de cata de vinos

Estudios Superiores Abiertos de Hostelería

Programbeskrivning

Läs den officiella beskrivningen

Curso de cata de vinos

Estudios Superiores Abiertos de Hostelería

Curso de Cata de Vinos

Aprende todo el proceso para la cata y maridaje

La cata de vinos consiste en probar un producto cuya calidad queremos apreciar, buscando por medio de nuestros sentidos, sobre todo el gusto y el olfato, sus defectos y cualidades. Este acto se realiza para descubrir su naturaleza, analizar sus virtudes y sus defectos.

Hoy en día tenemos muchos conocimientos sobre el mundo del vino en nuestro país, ya que existe una cultura del vino muy amplia y hay una gran tradición e interés nacional por el vino. La finalidad del curso de cata de vinos es transmitirte ese conocimiento por el apasionante mundo del vino el cual tiene su parte objetiva y subjetiva que, tras seguir unos pasos teóricos, podrán valorar su parte subjetiva.

Para conseguir estos objetivos es necesario la realización de catas simultáneas con el profesor (Nariz de Oro 2010 y 2012). Para ello, recibirás en tu domicilio un lote con los siguientes productos que no deberán faltarte como buen catador de vinos:

  • Set sacacorchos 2 impulsos de aluminio color plata.
  • Funda enfriadora para vino.
  • Set de accesorios para vino.

​Lote de botellas para la cata de vinos:

  • VINOS BLANCOS: Cosme Palacio, Vendimia Seleccionada. Lagar de Isilla, Verdejo.
  • VIN: Carratraviesa Rosado.
  • RÖDA VINER: Garnacha Salvaje del Moncayo. Altico Syrah. Robatie, bok

Agenda

  • History of Wine and Vine - Vin sedan starten. Frankrike. I början av din domän. Halvön (Spanien och Portugal). Vinet idag. Förändringen av pressen
  • Vinframställning - Den mognar på rankan. Vintage. Den före jäsning och pressning. Fermentation. Den åldrande vin. Vinerna i Andalusien. Sparkling. Hamnen. Övriga vinframställning. Den SÖTNING
  • Druvor och samfund - Grundläggande begrepp. Sjukdomar i vinstockar. Druvor. Produkt Definition och vindistrikt. Beteckningar. Placering av DO
  • Den organoleptiska vin - vin. Sura ämnen. Sötman i vinet. Den salt smak. Bitter smak. Flyktiga ämnen. Andra komponenter. Aromer av föreningar
  • Vinprovning - grundläggande begrepp. Organisation och utbildning. Terminologi provsmakning. Den provsmakning. Färgen på vinet. Dofter och aromer. Smak. Metod provsmakning. Påvisbara defekter i viner. Ordförråd
  • Spansk vinprovning - Galicien. Baskien. Castilla León. Navarra. Aragón. Rioja. Katalonien. Baleares. Kanarieöarna. Levante (Valencia och Murcia). Fläcken och madrid. Cava. Andalusien. Estremadura
  • Service och mat ihopkoppling - Tjänst. Temperatur. Styrlager och shopping. Ihopkoppling. Skålen och vin

Syften

Med Vinprovning kurs får du:

  • Vet steg för steg, de ord, begrepp, komponenter och faktorer som är involverade i utvecklingen av vinprovning.
  • Gräva i kunskapen om var och en av de olika stegen i vinet, eftersom den logiska ordning beroende på vilken typ av inledande vin tills sensorisk träning, för var och en av faserna.
  • Du utbildar alla sinnena, genom omfattande kunskap om var och en av dem, lära sig känna igen problem och analys av styrkorna i denna fas.
  • Sensorisk färdighet att förvärva erkännande av olika produkter, inte bara inom enology och retronasal perception och sensorisk utveckling.
  • Du särskilja de olika termer som är specifika för varje steg i erkännandet av vinprovning, att förlita sig på ordförråd utveckling.
  • Afrontes framgångsrikt para ihop vin med olika produkter.

Karriärmöjligheter

Vinprovning kursen riktar sig till alla människor som vill upptäcka en värld av vin, lära sig att göra en vinprovning på rätt sätt för att uppskatta skillnaderna mellan de olika typer av viner.

Denna skola erbjuder program i:
  • Spansk
Varaktighet & Pris
Denna kurs är Online
Start Date
Startdatum
Sept. 2019
Duration
Varaktighet
Deltid
Information
Deadline
Locations
Spanien - Zaragoza, Aragon
Startdatum : Sept. 2019
Sista anmälningsdag Kontakt Skolan
Slutdatum Kontakt Skolan
Dates
Sept. 2019
Spanien - Zaragoza, Aragon
Sista anmälningsdag Kontakt Skolan
Slutdatum Kontakt Skolan