Läs den officiella beskrivningen

Vad är syftet med den här kursen?

Kursen behandlar både ekonomiska och riskhantering icke-finansiella samt strategi. Lär dig att utvärdera och genomföra idéer för att hjälpa till att kontrollera dessa risker och säkerställa organisationens framgång.

  • Lär dig mer om sociala, politiska och ekonomiska sammanhang av verksamhet, inklusive vad styrsystem kan genomföras för att säkerställa en effektiv förvaltning av en organisation och hur man kan lösa problem som kan uppstå på grund av svaghet, i samband med dessa system.
  • Läs mer om de olika typer av risker som kan påverka en organisation, inklusive finansiella, råvarupriser och affärsmässiga risker - såsom bedrägeri, kontrakts otillräcklighet eller förlust av anseende - och hur man kvantifiera en organisations riskexponeringar och rapportera om dem.
  • Utvärdera de olika riskhanteringsstrategier som kan utföras och förstå syftet med interna kontrollsystem för att inte bara identifiera potentiella risker, men också dess roll i hanteringen av dem.
  • Förstå vad som gör god bolagsstyrning när de relateras till den interna kontrollen och lära sig att utvärdera de etiska frågor som kan bli en risk för en organisation.
  • Läs om revisionsprocessen och de olika verktyg som kan användas under; förstå principerna för process revision och översyn och lära sig att lösa problem under träningen.
  • Gräva ännu längre in ämnena bolagsstyrning och etiska frågor som kan ställas inför en organisation.
  • Analysera de finansiella risker som en organisation kan ställas inför och deras möjliga källor.
  • Titta på de olika alternativa riskhanteringsverktyg, deras redovisnings konsekvenser och effekterna av de olika metoder som du kommer att täcka.
  • Titta på riskerna och fördelarna med att använda informationssystem, inklusive användningen av Internet och intranät inom en organisation, outsourcing och förändringar i leverantör.

Vem är det avsett för?

Denna kurs är en värdefull resurs för alla som studerar mot CIMA Professional Chartered Management Accounting examen.

Krav

Eleverna måste ha först uppnått Cima operativa och ledningsnivå kvalifikationer innan de kan uppnå CIMA Yrkesställning.

Vad markerar denna kurs isär?

Som en kvalificerad Management Accountant du kan förvänta dig att tjäna en lön runt £ 32k med ytterligare möjligheter som leder till styrekonom, finansdirektör och ekonomichef.

Källa: PayScale

Vad händer efter att ha begärt informationen?

När du har frågat kommer du att bli kontaktad av en av våra specialist yrkesvägledare som kommer att kunna förse dig med ytterligare information du behöver.

Program undervisas på:
Engelska

Se 173 fler kurser från E-Careers »

Denna kurs är Online
Startdatum
Öppen registrering
Duration
Pris
150 GBP
Deadline
Efter plats
Efter datum
Startdatum
Öppen registrering
Slutdatum
Sista anmälningsdag
Startdatum
Öppen registrering
Slutdatum
Sista anmälningsdag

Öppen registrering

Location
Sista anmälningsdag
Slutdatum
Location
Sista anmälningsdag
Slutdatum