Certifikat i kulinariska färdigheter (online)
Centennial College
Nyckelinformation
Välj plats
Campus läge
Online Canada
språk
Engelsk
Studieformat
Distansutbildning
Varaktighet
1 år
Takt
Heltid
Studieavgifter
CAD 2 721 / per year *
Ansökningstiden
Begär info
Tidigaste startdatum
May 2024
* 2-semester undervisningsavgift för kanadensiska studenter; $ 14,502,50: 2-semester undervisningsavgift för internationella studenter
Introduktion
Programdetaljer
- Programkod: 1862
- Skola: School of Hospitality, Tourism and Culinary Arts
- Intyg: Ontario College Certificate
- Programtyp: Eftergymnasiellt program
- Programlängd: 1 år / 2 semestrar
- Startdatum: Höst, vinter, sommar
- Plats: Online
Programöversikt
Centennial College : s Culinary Skills-program är väl avrundat och tar bara ett år att slutföra. Detta högskolecertifikatprogram kommer att betona en stiftelse för kulinariska färdigheter medan man köper lokala matprodukter i Ontario och undervisar om säsongens matlagning.
Från branschledande kockfakultetsmedlemmar lär du dig att förbereda utsökta menyer och rätter inspirerade av globala mattrender och smaker. Dessa hängivna instruktörer kommer att ge dig utbildnings- och inlärningsupplevelser som säkerställer att du behärskar kulinariska grunder, ingredienser, matlagning och alla andra färdigheter som krävs för att komma in i denna spännande bransch. Du kommer också att förstå att en karriär inom det kulinariska området drivs av passion och belönas genom kompetensutveckling.
När programmet har slutförts får du viktiga branschcertifieringar som Smart Serve, Safe Food Handlers och CPR, vilket kommer att öka din anställbarhet.
Det är ditt Shift-utbildning och medvetenhetsprogram
Programmet kommer att innehålla en innovativ branschutbildning och medvetenhetscertifiering, It's Your Shift. Certifieringen kommer att förse dig med avgörande kunskaper och ge aktuella resurser fokuserade på förebyggande av sexuell trakasserier och säker praxis för intervention som frontlinjearbete eller chef. Det kommer att stödja dig när du kommer in i gästfrihetsbranschen att bli ledande för att förebygga sexuell trakasserier och bidra till utvecklingen av säkra och välkomnande arbetsmiljöer.
Ocean Wise-programmet
Skolan för gästfrihet, turism och matlagningskonst och det lokala caféet och restaurangen använder läckra och havsvänliga Ocean Wise-produkter. Ocean Wise är ett bevarande- och utbildningsprogram som arbetar med kockar, restauranger och leverantörer av skaldjur för att hjälpa dem med hållbar inköp av fisk och skaldjur.
Feast On®-certifiering
Centennial College 's School of Hospitality, Tourism, and Culinary Arts har blivit den första akademiska institutionen som fick Feast On®-certifiering för sin inköp av lokala mat- och dryckesprodukter som används i de akademiska programmen och skolans erfarenhetslärande livsmedelsverksamhet. The Culinary Tourism Alliance etablerade Feast On som ett certifieringsprogram som erkänner företag som har åtagit sig att köpa mat och dryck i Ontario som odlas och produceras.
Programhöjdpunkter
- Du lär dig av instruktörer som har många års branscherfarenhet.
- Kandidater i programmet Culinary Skills kan övergå direkt till diplomprogrammet Culinary Management.
Program översikt
Semester 1 | Semester 2 |
|
|
Utbildningsprogram för yrkesmässigt lärande
Programmets yrkesinriktade lärandemål beskriver vad kandidaterna i programmet har visat att de kan göra med den kunskap och färdigheter de har uppnått under sina studier. Resultaten är nära knutna till arbetsplatsens behov. Genom bedömning (t.ex. uppgifter och tester) verifierar eleverna deras förmåga att på ett tillförlitligt sätt utföra dessa resultat före examen.
- Ge grundläggande kulinariska förberedelser och presentation för en mängd olika livsmedelsmiljöer med hjälp av en rad klassiska och samtida tekniker.
- Använd grundläggande mat och baka vetenskap på matlagning för att skapa önskad slutprodukt.
- Bidra till och övervaka andras efterlevnad av tillhandahållandet av en väl underhållen kökmiljö och till service av mat- och dryckesprodukter som är fria från skadliga bakterier eller andra föroreningar, i enlighet med hälsa, säkerhet, sanitet och livsmedelsföreskrifter.
- Säkerställa säker drift av köket och alla aspekter av matlagning för att främja hälsosamma arbetsytor och en ansvarsfull och effektiv användning av resurser.
- Stödja utvecklingen av menyalternativ som återspeglar kunskap om näring och livsmedelsingredienser, främjar allmän hälsa och välbefinnande, svara på en rad näringsbehov och preferenser och adressera ändringar för specialdieter, matallergier och intoleranser, efter behov.
- Tillämpa grundläggande affärsprinciper och erkända branschkostnads- och kontrollpraxis på livsmedelsverksamhet för att främja en finansiellt ansvarig verksamhet.
- Tillämpa grundläggande kunskaper om hållbarhet *, etiska och lokala livsmedelsinriktningar och livsmedelssäkerhet på livsmedelsberedning och kökshantering, erkännande av de potentiella effekterna på livsmedelsproduktion, konsumentens val och verksamhet inom livsmedelssektorn.
- Använd teknik, inklusive modern köksutrustning, för livsmedelsproduktion och marknadsföring.
- Utföra effektivt som medlem i en mat- och dryckesberedning och serviceteam och bidra till framgången för en matserviceaktivitet genom att tillämpa självledande och interpersonella färdigheter.
- Utveckla strategier för kontinuerligt personligt och professionellt lärande för att säkerställa valuta med och lyhördhet för nya kulinariska tekniker, förordningar och praxis inom livsmedelssektorn.
Karriäralternativ, akademiska Pathways och partners
Utbildningspartners
Om du vill fortsätta din utbildning efter att ha lyckats genomföra detta erbjudande om kulinariska färdigheter, kan du tillämpa överföringskrediter till School of Hospitality, Tourism and Culinary Arts: s tvååriga Culinary Management-program.
Efter examen från programmet Culinary Management kan studenter artikuleras direkt till programmet Bachelor of Hospitality Management vid Vancouver Island University, så att du också kan fullfölja en examen på ytterligare 2 år.
Karriärutsikt
- Bagare
- kock
- Matleverantör
- Kökschef
Förkunskapskrav
Akademiska krav
- Ontario Secondary School Diploma (OSSD) eller motsvarande, eller mogen studentstatus (19 år eller äldre)
- Engelska Grad 12 C eller U, eller motsvarande (lägsta betyg krävs) eller ta Centennial College engelska färdighetsbedömning för antagning
Notera:
När du har slutfört detta program kan du gå in i tredje termin av programmet Culinary Management.
Ytterligare krav
- Engelska språkkunskaper
Antagningar
Läroplan
Program översikt
Termin 1 | Termin 2 |
|
|
Programresultat
Utbildningsprogram för yrkesmässigt lärande
Programmets yrkesinriktade lärandemål beskriver vad kandidaterna i programmet har visat att de kan göra med den kunskap och färdigheter de har uppnått under sina studier. Resultaten är nära knutna till arbetsplatsens behov. Genom bedömning (t.ex. uppgifter och tester) verifierar eleverna deras förmåga att på ett tillförlitligt sätt utföra dessa resultat före examen.
- Ge grundläggande kulinarisk förberedelse och presentation för en mängd olika livsmedelsservicerande miljöer med hjälp av en rad klassiska och samtida tekniker.
- Applicera grundläggande mat och baka vetenskap till matlagning för att skapa önskad slutprodukt.
- Bidra till och övervaka andras efterlevnad av tillhandahållandet av en välskött köksmiljö och service av mat- och dryckesprodukter som är fria från skadliga bakterier eller andra föroreningar, i enlighet med hälso-, säkerhets-, sanitets- och livsmedelshanteringsföreskrifter.
- Se till att köket fungerar säkert och alla aspekter av matlagning för att främja hälsosamma arbetsytor och ansvarsfull och effektiv användning av resurser.
- Stödja utvecklingen av menyalternativ som återspeglar kunskap om näring och livsmedelsingredienser, främjar allmän hälsa och välbefinnande, svarar på en rad olika näringsbehov och preferenser och åtgärdar ändringar för specialkost, matallergi och intoleranser, vid behov.
- Tillämpa grundläggande affärsprinciper och erkända branschkostnads- och kontrollmetoder för livsmedelsservice för att främja en skattemässigt ansvarsfull verksamhet.
- Tillämpa grundläggande kunskaper om hållbarhet*, etisk och lokal livsmedelsförsörjning och livsmedelssäkerhet på matlagning och kökshantering, med tanke på de potentiella effekterna på livsmedelsproduktion, konsumentval och verksamhet inom livsmedelsindustrin.
- Använd teknik, inklusive modern köksutrustning, för matproduktion och marknadsföring.
- Utför effektivt som medlem i ett mat- och dryckesberednings- och serviceteam och bidra till framgången för en matservering genom att tillämpa självhantering och interpersonella färdigheter.
- Utveckla strategier för kontinuerligt personligt och professionellt lärande för att säkerställa valuta och lyhördhet för nya kulinariska tekniker, regler och praxis inom livsmedelsbranschen.
Karriärmöjligheter
Utbildningspartners
Om du vill fortsätta din utbildning efter att ha lyckats genomföra detta erbjudande om kulinariska färdigheter, kan du tillämpa överföringskrediter till School of Hospitality, Tourism and Culinary Arts: s tvååriga Culinary Management-program.
Efter examen från programmet Culinary Management kan studenter artikuleras direkt till programmet Bachelor of Hospitality Management vid Vancouver Island University, så att du också kan fullfölja en examen på ytterligare 2 år.
Karriärutsikt
- Bagare
- kock
- Matleverantör
- Kökschef
English Language Requirements
Certifiera din engelska kunskap med Duolingo English Test! DET är ett bekvämt, snabbt och prisvärt engelska onlinetest som accepteras av över 4 000 universitet (som det här) runt om i världen.