Bachelor Health Management

Allmänt

Programbeskrivning

Bachelor Health Management

Den demografiska förändringen i samhället fortsätter att utvecklas och antalet personer som behöver vård och behandling ökar stadigt. Samtidigt behöver många vårdinstitutioner spara. För att utveckla en effektiv strategi här kombinerar hälsochefer företagsekonomi med branschkunskap. Som en del av era studier förbereder vi dig för ett arbete vid gränssnittet mellan hälso- och företagsadministration och förbereder dig också för framtida ledarskapsansvar inom hälsosektorn.

Ackrediterad examen

Alla nuvarande program för IUBH är ackrediterade av FIBAA (Foundation for International Business Administration Accreditation).

En ackreditering utesluts endast om ett studieprogram uppfyller alla kvalitativa krav när det gäller innehåll och struktur.

FIBAA är ett slags TÜV för akademisk utbildning, som kontrollerar kvaliteten på bachelor- och masterprogrammen på ackrediteringsrådets vägnar. Akkrediteringen förnyas vart femte år (första ackreditering) eller sju (re-ackreditering) år - en garanti för kvaliteten på vår undervisning.

För kurser av exceptionell kvalitet, tilldelar FIBAA sin premieförsegling. Fem kurser på IUBH har redan tilldelats denna speciella tätning. IUBH är således ett av de ledande universiteten i Tyskland med fem eller fler premiumtätningar.

Kursinnehåll

Målet med programmet är att förbereda dig för att leda mindre till större grupper och organisationer. För detta ger vi dig en fördjupad hälsovetenskap samt affärs- och carrier-orienterad kunskap. Förutom ämnesspecifik utbildning inom hälsorelaterade ämnen med ledningsfokus, är utvecklingen av analytiska färdigheter, ledarskapsförmåga och begreppsmässiga lösningsorienterade kompetenser lika.

Vår kandidatexamen har en modulär struktur, dvs du studerar på grundval av ämnesområden som är indelade i så kallade "moduler". Inom dessa moduler finns en introduktionskurs och en specialiseringskurs som systematiskt förbereder dig för att slutföra denna modul. Inom modulerna får du krediter för varje framgångsrik examen (European Credit Transfer System) som dokumenterar dina prestationer. Dessa ECTS-poäng är internationellt jämförbara och är naturligtvis erkända.

inriktningar

I femte och sjätte terminen väljer du dina tre specialiseringar som uppgår till 30 högskolepoäng. För detta väljer du minst en specialiserad specialisering ("obligatorisk specialisering") inom hälsohantering och högst två funktionella och filialer specialiseringar ("valbara specialiseringar").

Några exempel på valspecialiseringar är:

  • Avancerat ledarskap
  • Affärsrådgivning
  • IT-hantering
  • E-handel
  • Systemgastronomie

studiemodeller

Anpassa ditt distansutbildning till ditt liv.

Du kan slutföra vår kandidatexamen i både heltid och två deltidsvariationer. När det gäller innehåll är dessa modeller identiska, men med deltidsvarianterna minskar din veckotid.

Deltidsstudien är särskilt lämplig för dem som redan har en hög arbetsbelastning eller som vill minska sina månatliga kostnader.

heltid

varaktighet

I heltidsstudiet kan du välja det maximala antalet kurser per termin. Om du inte avslutar dina studier inom den angivna tiden, utökas studien i ytterligare 18 månader. Under denna tid kan du använda alla erbjudanden på distansutbildning som tidigare utan kostnad. Om du märker att du har mindre tid än väntat kan du byta till en annan tidsmodell med en period på 3 månader till slutet av månaden.

deltid

varaktighet

Deltidsstudier minskar din månatliga studie. Samtidigt minskar antalet kurser du väljer per semester också.

Om du inte kan avsluta din examen inom den angivna tiden kommer dina studier att förlängas med ytterligare 18 månader. Under denna tid kan du använda alla erbjudanden på distansutbildning som tidigare utan kostnad. Om du märker att du har mer tid än väntat, kan du byta till en annan tidsmodell med en period på 3 månader till slutet av månaden.

Din framtida karriär inom vården

Som hälsovårdare är planering, kontroll och övervakning av vårdverksamheten, som kliniker eller försäkringsbolag, en del av ditt jobb. Du arbetar för att öka acceptansen av förebyggande och god hälsa i samhället och att ge människor möjlighet att påverka och bibehålla sin hälsa. Samtidigt håller du alltid koll på affärsfaktorerna.

Senast uppdaterad Maj 2019

Om skolan

Hier bekommst Du einen Eindruck davon, wer hinter der IUBH steckt, welche Ziele wir verfolgen und warum Du darauf vertrauen kannst, dass Du in uns einen kompetenten Partner für Dein Fernstudium findes ... Läs mer

Hier bekommst Du einen Eindruck davon, wer hinter der IUBH steckt, welche Ziele wir verfolgen und warum Du darauf vertrauen kannst, dass Du in uns einen kompetenten Partner für Dein Fernstudium findest. Als staatlich anerkannte und akkreditierte private Hochschule mit über 150 Mitarbeitern und Professoren und rund 10.000 Studierenden bieten wir seit über zehn Jahren erfolgreich Bachelor- und Masterabschlüsse auf höchstem Niveau an. Läs mindre