Läs den officiella beskrivningen

BA (Hons) kriminologi och straffrätt

Vår BA (Hons) Criminology and Criminal Justice grad är ett bredstudierat studieprogram som utforskar både de sociala och personliga aspekterna av brott. Den undersöker några av de allvarligaste bekymmerna vi står inför som ett samhälle, som: Vad orsakar brott och kriminellt beteende? Kan brottslighet förebyggas? Hur och varför ska vi straffa överträdelser? Hur kopplar kriminell rättvisa till social rättvisa? Kursen kräver ett kritiskt engagemang med kriminologi teori, forskningsmetoder och brottslighet och straff.

Varför studera ämnet?

Att studera BA (Hons) kriminologi och straffrätt ger dig en rad färdigheter och kunskaper som är användbara för en karriär inom straffrättssystemet eller inom andra områden som offentlig politik, socialt arbete eller kommuner. Du kommer att förstå de sociala och personliga aspekterna av brott, utveckla kritiska tänkande färdigheter och bli övertygade om din förmåga att analysera och reflektera över olika sociologiska, juridiska och ekonomiska teorier. Du kommer också att få överförbara färdigheter inom forskning, tidshantering och skriftlig kommunikation.

Undervisningsmetoder och stil

Till skillnad från en traditionell universitetsmiljö använder våra online-kurser en virtuell läromiljö. Systemet är utformat för att spåra och hantera inlärningsprocessen i realtid och ger dig omedelbar tillgång till dina läromedel var du än befinner dig.

Denna inlärningsplattform låter både studenter och handledare aktivt delta i realtidssamtal och du kan lyssna på, och visa, leva föreläsningar och seminarier över internet. Studera utförs helt online och studieprogrammet passar ditt arbete och dina personliga åtaganden.

Du stöds genom hela din straffrättsliga kurs genom en särskild studentrådgivare och har möjlighet att regelbundet interagera med medstudenter och din handledare.

Metoder för bedömning

Vi antar ett uppdragsbaserat tillvägagångssätt för bedömning istället för tentor. Kriminologiska och straffrättsliga uppdrag baseras på arbetslivserfarenhet och utvärderas av lärare på ett löpande sätt.

Du kommer alltid att vara medveten om din nuvarande provisoriska betyg från början av programmet, så att du kan utvärdera framgången för dina nuvarande studieformer och tydligt identifiera områden som ska förbättras.

Vi tror att denna öppenhet ger dig den information du behöver för att få ut det mesta av din kurs. Vi uppnår detta genom att:

  • Visa dina betyg tydligt i din betygsbok, som kan ses när du loggar in på lärplattformen.
  • Den snabba vändningen av arbetet bedöms för att säkerställa att din betygsbok alltid är aktuell.
  • bedöma ditt arbete i hela modulen i stället för att vänta på slutet av årsexamen;
  • se till att du har regelbunden kontakt med din studentrådgivare
  • enkelheten och insynen i utformningen av våra bedömningskriterier.

Vi har också en policy för att se till att det arbete som lämnas av studenter är äkta. Förutom att allt arbete utvärderas ofta använder vi ett väl etablerat elektroniskt övervakningssystem för att kontrollera plagiering.

Efter framgångsrikt slutförande av din kandidatexamen i kriminologi och straffrätt kommer du att bli inbjuden att delta i en examenceremoni vid University of Essex, Colchester Campus.

Karriärdestinationer

Karriär kopplade till kriminologi och straffrätt är mycket varierade och den här kursen ger utmärkt träning för arbete inom polisen, probation, fängelser, ungdomsarbete, ungdomsbrott och privata och frivilliga sektorer. Andra möjligheter inkluderar roller inom straffrättsliga tjänster som förvaringsofficer och drog- eller alkoholarbetare. Studenterna har också flyttat till civil tjänst, journalistik eller professionella positioner inom den frivilliga sektorn som fondraisers och projektledare.

Ingångskrav

Vi har flexibla behörighetskrav som tittar på både din akademiska och arbetsbaserade erfarenhet samt din motivation att göra kursen. Det finns två tillträdesvägar på vår BA (Hons) Criminology and Criminal Justice gradprogram:

1 - Academic Entry Route

För att tillgodose kraven på Academic Entry Route för vår BA (Hons) kriminologi och brottslighet gradprogram måste du ha följande kvalifikationer som ett minimum:

  • Två A-nivåer, eller motsvarande; plus
  • Om engelska inte är ditt första språk, IELTS (Academic) 6.0 eller motsvarande.
  • Om du inte har en IELTS eller motsvarande kvalifikation, kräver vi att studenterna skickar ett gratis online engelska test.

2 - Öppna inmatningsväg

Vi inser att du kan få färdigheter på många olika sätt och att tidigare akademiska prestanda inte är den enda indikatorn på en sökandes förmåga. Om du inte uppfyller de lägsta akademiska normerna ovan kan du alltså vara berättigad att anmäla dig via vår Open Entry Route.

Din ansökan kommer att behandlas individuellt med hänsyn till din motivation för att göra kursen, tidigare arbetslivserfarenhet och andra relevanta kvalifikationer som visar din förmåga att framgångsrikt slutföra programmet.

Studenter som antas via denna rutt kommer att få starta kursen och göra en bedömning av huruvida det är rätt för dem under de första tre veckorna. Alla sökande måste skicka sin första uppsättning uppsättning under denna tid för att fortsätta med sina studier.

Program undervisas på:
Engelska

Se 30 fler kurser från University of Essex Online »

Senast uppdaterad October 23, 2018
Denna kurs är Online
Startdatum
Öppen registrering
Duration
48 månader
Deltid
Pris
18,480 GBP
Deadline
Efter plats
Efter datum
Startdatum
Öppen registrering
Slutdatum
Sista anmälningsdag
Startdatum
Öppen registrering
Slutdatum
Sista anmälningsdag

Öppen registrering

Location
Sista anmälningsdag
Slutdatum
Location
Sista anmälningsdag
Slutdatum