Mat till eftertanke: Förhållandet mellan mat, tarm och hjärnkurs - EIT Food
FutureLearn
Nyckelinformation
Campus läge
Online Belgium
språk
Engelsk
Studieformat
Distansutbildning
Varaktighet
5 Veckor
Takt
Deltid
Studieavgifter
USD 59 / per course *
Ansökningstiden
Begär info
Tidigaste startdatum
Begär info
* du kan lära dig det gratis eller uppgradera kursen och ha extra fördelar för $ 59
Stipendier
Utforska stipendiemöjligheter för att hjälpa till att finansiera dina studier
Introduktion
Tarmen och hjärnan är mycket nära kopplade. Utforska hur neurologi, mikrobiomet och mer interagerar för att påverka hälsan.
Ta reda på hur din diet påverkar din hjärna och din hjärna påverkar din diet
Observera att denna kurs går utan underlättande.
Under de senaste åren har vikten av kopplingen mellan tarmen och hjärnan blivit klar. På denna kurs kommer du att utforska denna komplexa relation.
Du lär dig hur hjärnan fungerar och påverkas av kost och näringsbrister. Du kommer också att upptäcka mindre kända, banbrytande ämnen som tarmhjärnaxeln, mikrobiomet och förhållandet mellan mat och reproduktiv hälsa.
Vilka ämnen kommer du att täcka?
Kursen fokuserar på förhållandet mellan mat, hjärna och sinne:
- Hur fungerar hjärnan?
- Hur påverkar känslor och tankar våra livsmedelsval?
- Hur påverkar dieter och näringsbrister vår hjärna?
- Belöningssystem och deras förhållande till mat.
- Länken mellan mikrobiomet och hjärnan.
När vill du börja?
De flesta FutureLearn kurser körs flera gånger. Varje kurs på en kurs har ett fast startdatum men du kan gå med i det och arbeta igenom det efter det att det har startat.
- Tillgänglig nu
Vad kommer du att uppnå?
I slutet av kursen kommer du att kunna:
- Förklara vår diets roll för hjärnfunktion.
- Reflektera över psykologiska och neurobiologiska faktorer i våra livsmedelsval.
- Reflektera över möjliga orsaker (biologiska, sociala, psykologiska) till ohälsosamma och patologiska ätbeteenden.
- Beskriv kopplingen mellan hjärnan och vårt matsmältningssystem (tarmen).
- Diskutera kursens ämnen och deras relation till det dagliga livet.
Vem är kursen för?
Denna kurs är öppen för alla, men kan vara av särskilt intresse för psykologer eller personer som arbetar med hälsa och välbefinnande. Ingen tidigare erfarenhet krävs, även om en bakgrundskunskap om biologi eller psykologi kan hjälpa.
Lärarna kan inte delta i diskussionerna själva eller svara på enskilda kommentarer, men kursen uppmuntrar ett starkt lärargemenskap. Lärandet fokuseras kring debatt och diskussion - stödja andra elever, dela din egen erfarenhet och kunskap och lyssna på nya perspektiv. Vi hoppas att du kommer att njuta av att interagera med och lära av varandra på detta sätt. Glöm inte att kommentera, svara på andra elever och "gilla" kommentarer.
Vem lär du dig med?
Alessandro Cicerale Jag är forskare och lärare vid universitetet i Torino, Italien. Min forskningsverksamhet inkluderar neuroimaging av ätstörningar och neurostimulering med terapeutiska och rehabiliterande mål. | Monika M. Kaczmarek Jag är professor vid Institute of Animal Reproduction & Food Research Polish Academy of Sciences i Polen. Jag är intresserad av molekylära aspekter av reproduktion, inklusive dietmedierad programmering. | Nanette Stroebele-Benschop Jag är professor och föreläsare för näringspsykologi vid universitetet i Hohenheim i Tyskland. Jag är intresserad av de psykologiska aspekterna av vårt ätande och konsumentbeteende. |
Vem utvecklade kursen?
EIT mat
EIT Food är Europas ledande initiativ för livsmedelsinnovation, med målet att skapa en hållbar och framtidssäker livsmedelssektor.
University of Turin
Universitetet i Turin är ett av de största och mest prestigefyllda italienska universiteten, med cirka 70 000 studenter, 4 000 anställda och 1 800 forskarstipendiater som omfattar alla akademiska sektorer.
European Institute of Innovation and Technology (EIT)
Denna aktivitet har fått medel från EIT Food, innovationsgemenskapen för livsmedel från European Institute of Innovation and Technology (EIT), ett EU-organ, under Horisont 2020, EU: s ramprogram för forskning och innovation.
Gå med i denna kurs
Fri | Uppgradera | Obegränsat |
Gå med gratis så får du:
| Uppgradera den här kursen så får du:
| Köp obegränsat så får du:
|